Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
19 Απρ 2024
Κόσμος

Δικάζεται η “γυναίκα-δηλητήριο” Γκου Κιλάι

Η Γκου Καϊλάι, κόρη συντρόφου του Μάο Τσετούνγκ και σύζυγος του πρώην μέλους του Πολιτικού Γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, Μπο Σιλάι, γνωστή και ως η γυναίκα που μετέτρεπε σε δολάρια κάθε πολιτική κίνηση του συζύγου της, αντιμετωπίζει κατηγορίες για τη δολοφονία του Βρετανού επιχειρηματία Νιλ Χέιγουντ, έπειτα από διαφωνία οικονομικού περιεχομένου που είχε με τον επιχειρηματία.

Μαζί με την Γκου Καϊλάι, όπως έγινε γνωστό χθες από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας, διώκεται και ένας οικιακός βοηθός, ο Ζιάνγκ Σιαοτζούν για συμμετοχή στη δολοφονία με δηλητήριο.

Σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, πρόκειται για κατηγορία που στην Κίνα τιμωρείται με την ποινή του θανάτου.

Καθώς ανέφερε ο δικηγόρος της, Γκου Σεν Σιγκένγκ, η δίκη θα ξεκινήσει μάλλον στις αρχές Αυγούστου, ενώ, σύμφωνα με το Φόρεϊν Οφις, η βρετανική κυβέρνηση εκφράζει την ικανοποίησή της για τη συνέχιση των ερευνών.

Επιπλέον, ο σύζυγος της κατηγορούμενης, Μπο Σιλάι, πρόσφατα καθαιρέθηκε από κυβερνήτης της επαρχίας Τσονγκίνγκ, αλλά και από τη θέση του στο Πολιτικό Γραφείο του Κόμματος, εξαιτίας σκανδάλου διαφθοράς, το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας της Τσονγκίνγκ.

Αυτές οι δύο υποθέσεις έχουν επιφέρει τριγμούς στους κόλπους του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, ειδικά στα υψηλά κλιμάκια της ηγεσίας, και αναμένεται να επηρεάσουν σημαντικά την εκλογική διαδικασία στο προσεχές συνέδριο του Κόμματος.

Related posts