Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
29 Μαρ 2024
Κόσμος

Διατεθειμένος να συζητήσει μια «ασφαλή διαφυγή» Ασαντ ο Κάμερον

Μια πιθανή ασφαλής διέξοδος και αμνηστία από ποινικές ευθύνες για τον Μπασάρ Αλ Ασαντ «θα μπορούσαν να διευθετηθούν» αν ο ίδιος λάμβανε πρωτοβουλία για τον τερματισμό της πολύνεκρης σύγκρουσης στη Συρία, δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

 

Η δήλωση έρχεται σε μία περίοδο όπου οι συγκρούσεις έχουν ξεπεράσει σε διάρκεια τους 18 μήνες και οι νεκροί στη Συρία φθάνουν τους 32.000.

 

«Ναι. Θα μπορούσε να γίνει. Ο,τιδήποτε, ο,τιδήποτε για να φύγει ο συγκεκριμένος άνθρωπος από το κάδρο και να υπάρξει μια ασφαλής μετάβαση στη Συρία», τόνισε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου στο δίκτυο Al Arabiya, ευρισκόμενος στο Αμπού Ντάμπι σε σχετική ερώτηση για το θέμα.

 

Ο Κάμερον υπογράμμισε ότι ο ίδιος θα προτιμούσε ο Ασαντ να αντιμετωπίσει όλες τις νομικές συνέπειες που προβλέπονται διεθνώς για τις πράξεις του και ότι δεν θα μπορούσε να βρει άσυλο στην Μεγάλη Βρετανία, ωστόσο μία διαφυγή του προς άλλον προορισμό θα μπορούσε να ρυθμιστεί.

 

Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό κατά πόσον η δήλωση Κάμερον έγινε σε συνεννόηση με τις υπόλοιπες χώρες – μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

 

Το ζήτημα της Συρίας αναμένεται να τεθεί επί τάπητος και στις συνομιλίες τις οποίες θα έχει ο βρετανός πρωθυπουργός με τον βασιλιά Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας.

Related posts