Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
18 Απρ 2024
Lifestyle

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ποιος γνωστός ηθοποιός πέρασε μια δραματική περιπέτεια υγείας;

Κρίσιμες ώρες έζησε εξαιτίας ενός σοβαρού προβλήματος υγείας γνωστός ηθοποιός που μεσουρανούσε μέσα από τις βιντεοκασέτες της δεκαετίας του ’80.
 
Ο ηθοποιός για έναν ολόκληρο μήνα βρισκόταν σε απνοϊκό κώμα και υποστηριζόταν μηχανικά από αναπνευστήρα, χωρίς καμία ανταπόκριση και επαφή με το περιβάλλον.
 
Μετά από εννιά εβδομάδες νοσηλείας, μιλάει για τη δραματική περιπέτεια της υγείας του και τη δύσκολη αποθεραπεία του, εγκλωβισμένος με κινητικά προβλήματα στο σπίτι του.
 
Ο λόγος για τον Στηβ Ντούζο που έζησε εφιαλτικές στιγμές. Ο θρυλικός «Μπίλιας» της αγαπημένης κινηματογραφικής ταινίας «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα» πέρασε μια απίστευτη δοκιμασία . Ύστερα από μια επίσκεψη ρουτίνας, μιας και ένιωθε ενοχλήσεις στην καρδιά σε ιδιωτική κλινική για να υποβληθεί σε στεφανιογραφία, ο Στηβ Ντούζος κατέληξε αιφνίδια στη μονάδα εντατικής θεραπείας.
 
Ο ηθοποιός είχε ενημερωθεί πως θα έπαιρνε εξιτήριο όπως συνηθίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις, την επόμενη ακριβώς ημέρα. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης όμως, οι γιατροί αντιλήφθηκαν την άνοδο του διοξειδίου του άνθρακα που μείωσε το ΡΗ του αίματος του και προκάλεσε οξέωση, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά ο Στηβ Ντούζος να αρχίσει να παρουσιάζει σοβαρή αδυναμία πρόσληψης ερεθισμάτων και απόκρισης σε αυτά. Οι γιατροί σήμαναν συναγερμό, μιας και οι ενδείξεις παρέπεμπαν στα κύρια χαρακτηριστικά των «εγκεφαλικά νεκρών» ασθενών που βρίσκονται σε βαθύ απνοϊκό κώμα. Όπως δήλωσε ο ηθοποιός: «Πήγα προληπτικά να κάνω μια στεφανιογραφία, γιατί λαχάνιαζα λόγω του υπερβολικού πάχους και είχα στηθάγχη.
 
Διαπίστωσαν ότι είχα 97% διοξείδιο του άνθρακα μέσα μου και μου δώσανε οξυγόνο. Αντιλήφθηκαν αμέσως ότι έχω πρόβλημα με τους πνεύμονές μου και, εκεί πάνω στην εξέταση, με ‘χάσανε’ από αναπνευστική ανεπάρκεια». Ο Στηβ Ντούζος, με τη δραματική αφήγηση του, ξεδιπλώνει το χρονικό της επώδυνης περιπέτειας του. «Ήμουνα περίπου δυόμισι μήνες στο νοσοκομείο. Βρισκόμουν σε κώμα άπνοιας περίπου τριάντα μέρες. Τελικά, ανακαλύψαμε ότι οφειλόταν στους πνεύμονες και όχι στην καρδιά μου. Πήγα στην «Ευρωκλινική» για μια εξέταση και έμεινα σχεδόν εννιά εβδομάδες», εξομολογήθηκε.
Πηγή:ciao
 

Related posts