Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
29 Μαρ 2024
Κόσμος

Δεν θα στείλει εκπρόσωπο στο Ιράν ο Κόφι Ανάν

 

 

 

 

 

 

 

Ο Κόφι Ανάν, ο μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία, ο οποίος παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα, δεν θα στείλει εκπρόσωπό του στη σύνοδο για την επίλυση της σύγκρουσης στη Συρία που θα πραγματοποιηθεί στο Ιράν την Πέμπτη, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.

Το Ιράν, πιστός σύμμαχος του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Ασαντ, οργανώνει μια συνάντηση με τις χώρες που έχουν «μια ρεαλιστική θέση» σχετικά με την συριακή κρίση, στην οποία αναμένονται δέκα εκπρόσωποι από διαφορετικές χώρες, σύμφωνα με την Τεχεράνη.

«Ούτε ο Κόφι Ανάν, ούτε κανένας από τις υπηρεσίες του θα μεταβεί στην Τεχεράνη στις συνομιλίες για τη Συρία», δήλωσε σήμερα στον Τύπο ο Φάχραν Χακ, ένας εκπρόσωπος του ΟΗΕ, χωρίς να προσδιορίσει τους λόγους.

Μετά από πέντε μήνες άκαρπων διαπραγματεύσεων, ο κ. Αναν ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θέλει να ανανεώσει την εντολή του, η οποία λήγει στο τέλος του μήνα, λόγω έλλειψης «υποστήριξης για την υπόθεση αυτή» από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Είχε επισκεφθεί το Ιράν στο πλαίσιο της αποστολής του που άρχισε τον Φεβρουάριο, και ευχόταν το καθεστώς του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ να αποτελέσει μέρος μιας λύσης στη σύγκρουση που μαίνεται στη σύμμαχό του χώρα επί 17 μήνες και έχει προκαλέσει περισσότερους από 20.000 νεκρούς, σύμφωνα με οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Σαίντ Τζαλίλι ο απεσταλμένος του Ιρανού ανώτατου ηγέτη Αγιατολάχ Αλι Χαμενεΐ, δήλωσε από την πλευρά του σήμερα, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ ότι το Ιράν θα σταθεί στο πλευρό του σημερινού καθεστώτος απέναντι σε όσους θέλουν να κάμψουν τη Συρία, την οποία περιέγραψε ως βασικό στοιχείο της «αντίστασης» εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Related posts