Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
29 Μαρ 2024
Ελλάδα

Δεν θα βρίσκεις καράβι να φύγεις στις 15 Ιουνίου!

Απεργία της ΠΝΟ
 
Δεμένα θα παραμείνουν την Τετάρτη 15 Ιουνίου τα πλοία, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, συμμετέχοντας έτσι στην απεργία της ΓΣΕΕ.
 
Η ΠΝΟ ζητά την άρση της πολιτικής επιστράτευσης των ναυτεργατών, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των ναυτικών και απορρόφηση των ανέργων. Επίσης ζητά να διασφαλιστεί η αυτοτέλεια του ΝΑΤ και του Οίκου Ναύτη, με ταυτόχρονη αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών τους καθώς και άμεση υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2011.
 
Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες λόγω της απεργίας αναμένεται να προχωρήσουν σε τροποποιήσεις των προγραμματισμένων δρομολογίων.
 
Σημειώνεται ότι οι επιβάτες που εκείνη την ημέρα είναι προγραμματισμένο να ταξιδέψουν, καλό θα είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα ταξιδιωτικά πρακτορεία και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.
 
Στην απεργία της ΓΣΕΕ στις 15 του μήνα, συμμετέχουν κι οι υπάλληλοι των λιμανιών.
 
Στο μεταξύ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά εργαζόμενοι της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος.
 
Οι εργαζόμενοι της ζώνης λένε ‘όχι’ σε ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, να περάσουν σε κρατικό έλεγχο τα ναυπηγεία και μαζί με τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη να λειτουργήσουν κάτω από 100% δημόσιο ενιαίο φορέα.
 
Επίσης ζητούν να κατασκευάζονται στην Ελλάδα όλα τα πλοία και άλλες μεταλλικές κατασκευές που προορίζονται για τις ανάγκες της χώρας.
 
Τέλος καθημερινές συγκεντρώσεις έξω από τον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά στην Πλατεία Λουδοβίκου κάνουν άνεργοι της ζώνης, των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και ναυτικοί.
 

Related posts