Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
29 Μαρ 2024
Ελλάδα

Γαβράς:«Σταματήστε να ταπεινώνετε τους Έλληνες»

«Σταματήστε να ταπεινώνετε τον ελληνικό λαό»: ο Κώστας Γαβράς απηύθυνε χθες την έκκληση αυτή μιλώντας στους δημοσιογράφους στους διαδρόμους της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης,αφού προηγουμένως είχε απευθυνθεί προς τους βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS). Η Γαλλία μπορεί «να κάνει πολλά», υπογράμμισε.
«Αυτό δεν είναι ένα μήνυμα, είναι μια έκκληση: σταματήστε να ταπεινώνετε τον ελληνικό λαό, ο οποίος υποφέρει τρομερά, κυρίως οι πιο φτωχοί, οι πιο στερημένοι. Η Γαλλία μπορεί να κάνει πολλά», δήλωσε ο διάσημος ελληνογάλλος σκηνοθέτης απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους και έχοντας δίπλα του τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ζαν-Μαρκ Ερό και την ελληνογαλλίδα βουλευτή Μαριέττα Καραμανλή.
Ο διάσημος σκηνοθέτης εξήγησε πως ζει στη Γαλλία εδώ και σχεδόν εξήντα χρόνια, αλλά η Ελλάδα εξακολουθεί να τον αγγίζει βαθιά. Και τώρα ακούει «τρομερά πράγματα» γι’ αυτήν: «για ανθρώπους που δεν έχουν να φάνε, για γονείς που αφήνουν τα παιδιά τους στο σχολείο επειδή στο σπίτι δεν έχουν να τους δώσουν φαγητό». «Δεν μπορούμε να δεχόμαστε τέτοια πράγματα στην Ευρώπη», υπογράμμισε. Ερωτηθείς σχετικά με τις θέσεις του υποψηφίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές, του Φρανσουά Ολάντ, ο Κώστας Γαβράς είπε ότι «είναι πολύ πολύ καλές για την Ελλάδα». «Ο Σαρκοζί είχε επίσης, σε ορισμένες στιγμές, καλές θέσεις για την Ελλάδα. Δεν ξέρω τώρα ποια είναι η θέση του, έρχονται εκλογές, συνεπώς τα κόμματα έχουν άλλη λογική απ’ ό,τι όταν έχουν εκλεγεί», πρόσθεσε.
Η πρόεδρος του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στο Παρίσι Αλεξάνδρα Μητσοτάκη προειδοποίησε από την πλευρά της για «τον κίνδυνο να μη γίνει κατανοητό πως πίσω από τη δημοσιονομική αποτυχία της Ελλάδας ίσως να διαγράφεται η αποτυχία του κράτους δικαίου, πράγμα που θα ήταν πολύ πιο σοβαρό».
Ο Ζαν-Μαρκ Ερό εξήγησε πως, με την πρόσκλησή του προς τον Κώστα Γαβρά να μιλήσει στους Σοσιαλιστές βουλευτές, επιδίωξε «να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας με τον ελληνικό λαό και να πούμε ότι θέλουμε έναν άλλο τρόπο για να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα του χρέους και του ελλείμματος». «Αυτό που είναι οδυνηρά αισθητό στην Ελλάδα είναι πως πάντα ζητείται από τους ίδιους να καταβάλλουν προσπάθειες», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Related posts