Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
29 Μαρ 2024
Πολιτική

Βενιζέλος: “Βαρύ, αλλά δίκαιο μέτρο το τέλος ακινήτων”

Βαρύ, αλλά δίκαιο μέτρο χαρακτήρισε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος το ειδικό τέλος ακινήτων, επισημαίνοντας ότι αν σωθεί η χώρα θα σωθεί και η αξία των ακινήτων.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι δεν έχει δημοσιευτεί ακόμη η απόφαση ΣτΕ για το τέλος, σύμφωνα με την οποία το τέλος κρίθηκε νόμιμο σε αντίθεση με τη νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει τη διακοπή ρεύματος σε περίπτωση που ο καταναλωτής δεν πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων, η οποία κρίθηκε αντισυνταγματική.

Ερωτηθείς σχετικά σημείωσε, ότι έχει δώσει πολλές φορές την εντολή στη ΔΕΗ να μην κόψει το ρεύμα σε όσους δεν πλήρωσαν για λόγους ανάγκης, ενώ επανέλαβε ότι οι πολίτες σε ποσοστό 82% συμμορφώθηκαν στην καταβολή του ειδικού τέλους.

Όσον αφορά τη δεύτερη δανειακή σύμβαση, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η παραμονή της Ελλάδας στο σκληρό πυρήνα των ανεπτυγμένων κρατών της ευρωζώνης.

Σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ότι στόχος του κόμματός του στις εκλογές είναι η αυτοδυναμία, ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι και το ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει τη νίκη και την αυτοδυναμία.

Ο υπουργός Οικονομικών συναντάται στη 1 το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό.

Στο μεταξύ, στις οικείες ΔΟΥ θα πρέπει να απευθύνονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι αδυνατούν να καταβάλουν το τέλος ακινήτων σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών.

Πηγή: skai.gr

Related posts