Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
20 Απρ 2024
Πολιτική

Βγήκαν τα άρματα στο Πεντάγωνο

«Ουχί παίγνιο». Η φράση αυτή που χρησιμοποιείται από τους επιτελείς που σχεδιάζουν στρατιωτικές ασκήσεις με στρατεύματα, ταιριάζει γάντι σε όσα συνέβησαν το πρωί της Τρίτης στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (πρώην ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ) είχαν προαναγγείλει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την κεντρική πύλη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επί της λεωφόρου Μεσογείων για τις 8 το πρωί.

Η ηγεσία του Πενταγώνου σήμανε συναγερμό, προφανώς από το φόβο μήπως επαναληφθούν σκηνές αντίστοιχες με αυτές της προηγούμενης Πέμπτης όταν δεκάδες εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά «μπούκαραν» στο Πεντάγωνο γελοιοποιώντας το σύστημα ασφαλείας του στρατοπέδου και έφτασαν μέχρι την κεντρική είσοδο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Στα επεισόδια της προηγούμενης Πέμπτης, κλήθηκε να σταματήσει το πλήθος ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος. Επειδή όμως το σχέδιο… ντουντούκα απέτυχε, σήμερα επστρατεύθηκαν οι καταδρομείς.

Στην κεντρική πύλη του στρατοπέδου Παπάγου, επί της λεωφόρου Μεσογείων δηλαδή, τοποθετήθηκαν ένοπλοι καταδρομείς της 71 αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας. Σε εμφανές σημείο βρίσκονταν μερικά μόνο από τα κομάντος με τα κόκκινα μπερέ, ενώ περίπου 50 καταδρομείς με πλήρη εξάρτηση δηλαδή τυφέκιο, περικνημίδες, κράνη περίμεναν μέσα σε ένα λεωφορείο δίπλα στην κεντρική είσοδο του υπουργείου. Πιο δίπλα ένα ελαφρύ τεθωρακισμένο όχημα τύπου VBL, ένα πυροσβεστικό και ένα ασθενοφόρο, προφανώς διά παν ενδεχόμενο. Μαζί με τα σκληροτράχηλα κομάντος βρίσκονταν και αξιωματικοί της ΕΛΑΣ.

Στην άλλη πύλη του στρατοπέδου Παπάγου, την αποκαλούμενη πύλη Ψυχικού, ήταν σταθμευμένο ένα ερπυστριοφόρο Μ113, ένα πυροσβεστικό όχημα, ενώ στην πύλη βρίσκονταν άλλοι δύο πάνοπλοι κομάντος της 71 αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας.

Την ίδια στιγμή, όλοι οι οπλίτες θητείας που έκαναν σκοπιά στα φυλάκια περιμετρικά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ήταν σε κατάσταση alert με τα όπλα προτεταμένα και φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Παρά την κινητοποίηση, η συγκέντρωση των εργαζομένων στα ΕΑΣ δεν έγινε ποτέ… Ή τουλάχιστον η διαμαρτυρία δεν έχει γίνει ακόμη… Πάντως οι καταδρομείς με τα κόκκινα μπερέ, τα τεθωρακισμένα και οι στρατιωτικές «αύρες» βρίσκονται στις πύλες του Πενταγώνου μην τυχόν και χρειαστεί να επέμβουν για να διαλύσουν το πλήθος…

Πηγή: protothema.gr

Related posts