Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
29 Μαρ 2024
Αθλητικά

Βαζέχα: “Είναι ένα ματς ανοιχτό σε όλα τα αποτελέσματα”


Στις 19.30 αρχίζει το ντέρμπι των δύο αιωνίων και ο παλαίμαχος παίχτης του Παναθηναϊκού Κριστόφ Βαζέχα έκανε τις σχετικές δηλώσεις του στη “Real News”:
Για το αν παίζει ρόλο η διαφορά των 16 βαθμών ανάμεσα στις δυο ομάδες: «Δεν παίζει κανένα ρόλο, παρά το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός έχει βγει νοκ άουτ από τον τίτλο. Τα ντέρμπι είναι πάντα ντέρμπι σε όποια θέση κι αν είσαι. Αυτό μας έχει διδάξει το παρελθόν και η ιστορία κι έτσι είναι. Στα ντέρμπι όλα αλλάζουν. Η ψυχοσύνθεση της ομάδας, η διάθεση, σε μετατρέπει σε άλλον άνθρωπο. Όλοι οι παίκτες και ο προπονητής θέλουν να αποδείξουν σε αυτούς του αγώνες πως είναι οι καλύτεροι. Δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις σε τέτοιους αγώνες. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να εκτιμήσεις μία κατάσταση και περισσότερο να προκαταλάβεις το τελικό αποτέλεσμα. Ούτε τον Ολυμπιακό θα έχριζα φαβορί γιατί δεν είναι. Δεν είναι όμως ούτε ο Παναθηναϊκός. Είναι ένα ματς ανοιχτό σε όλα τα αποτελέσματα».
Για τα «συν» και τα «πλην» των δύο αντιπάλων: «Ο Παναθηναϊκός παίζει στο γήπεδό του και θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του, πιστεύω πως έχει ένα μικρό πλεονέκτημα. Αυτό και μόνο βέβαια δεν θα του δώσει τη νίκη, αλλά είναι ένα σημαντικό στοιχείο που δεν μπορείς να παραβλέψεις. Η δύναμη του Παναθηναϊκού είναι το κέντρο του, με τους Ζέκα, Βιτόλο και Σισοκό. Αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει να πάρει το παιχνίδι στο χώρο του κέντρου, έχει πολλές πιθανότητες να φτάσει στη νίκη. Αδύνατο σημείο του Παναθηναϊκού είναι η άμυνα. Δέχεται συνέχεια γκολ κι αν δεν προσέξει στην αμυντική του λειτουργία θα έχει πρόβλημα. Ο Ολυμπιακός είναι ασφαλώς σε καλύτερη κατάσταση. Από τη μέση και μπροστά υπερτερεί. Εκεί βρίσκεται η δύναμή του, έχει καλούς κι επικίνδυνους παίκτες στο κέντρο και στην επίθεση. Είναι βέβαια κι αυτός ευάλωτος στην άμυνα κι αν θέλει ο Παναθηναϊκός να φτάσει στη νίκη, πρέπει να εκμεταλλευτεί τα κενά του αντιπάλου σε αυτή τη γραμμή».
Για την έλευση του Ρότσα: «Ήταν επιβεβλημένη η αλλαγή προπονητή. Με τον Φερέιρα δεν τραβούσε η ομάδα. Το είχα πει ότι έπρεπε να αλλάξει ο προπονητής. Αδίκως έφυγαν οι Καραγκούνης και Κατσουράνης. Ο Χουάν έφερε άλλον αέρα και η ομάδα πάει καλύτερα, όπως φαίνεται και από τα αποτελέσματα».
Για το τι θα έλεγε στον κόσμο που θα πάει στο γήπεδο: «Να απολαύσουν τον αγώνα και να αποφύγουν τις ακρότητες. Ό,τι κι αν γίνει. Δεν πρέπει να γίνουν τα περσινά επεισόδια. Δεν είναι πόλεμος, είναι απλά ένα παιχνίδι. Πρέπει κάποτε να σταματήσει η βία και να επιστρέψει η οικογένεια στα γήπεδα».
Για το ντέρμπι που τον σημάδεψε: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό επί εποχής Ίβιτσα Όσιμ. Στον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ το 1993. Κερδίσαμε 1-0 και πήραμε το τρόπαιο. Πέτυχα το νικητήριο γκολ. Ήταν μία μεγάλη ημέρα για μένα και τον Παναθηναϊκό. Δεν θα ξεχάσω επίσης τη μεγάλη μας νίκη στο Καραϊσκάκη το 1989. Ήταν η πρώτου μου χρονιά στον Παναθηναϊκό και κερδίσαμε 4-3. Δεν σκόραρα, όμως ήταν μαγική ημέρα. Τρομερά συναισθήματα. Με στενοχώρησε και η ήττα μας με 4-1 στη Λεωφόρο από τον Ολυμπιακό».

Related posts