Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
29 Μαρ 2024
Οικονομία

Αυστηρό τελεσίγραφο προς την Ελλάδα – Αποδοχή μέτρων ή χρεοκοπία

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση από την ομάδα του κ. Παπαδήμου, όμως ακούγεται έντονα πως μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής επίκειται έκτακτη σύσκεψη των «17» με αποκλειστικό ζήτημα την Ελλάδα.

«Είναι ανοικτό θα σας ειδοποιήσουμε σε λίγο» απαντούν στους δημοσιογράφους. Οι πληροφορίες όμως επιμένουν ότι Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία και Βέλγιο ζητούν να γίνει έκτακτη συζήτηση σήμερα, για την Ελλάδα, να ληφθούν τελικές αποφάσεις για PSI και νέα δανειακή σύμβαση (που σημαίνει και μέτρα) και να δοθούν στην ελληνική πλευρά 24 ώρες διορία ώστε να απαντήσει.

Το θέμα συζητήθηκε και στο γεύμα που είχαν πριν από λίγο ο έλληνας πρωθυπουργός με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Όλι Ρεν με τον κ. Παπαδήμο να επαναλαμβάνει τις τρεις «κόκκινες γραμμές» (όχι στη μείωση κατώτατου μισθού, όχι στη μείωση του 13ου και 14ου και όχι στο σχέδιο περί επιτροπείας της δημοσιονομικής πολιτικής) όπως συμφωνήθηκε στη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών.

Οι «τέσσερις» φαίνονται αποφασισμένοι να βάλουν στο τραπέζι όλα τα ανοιχτά καυτά ελληνικά ζητήματα και να «τελειώνουν» με την Ελλάδα όπως χαρακτηριστικά λέγεται στις Βρυξέλλες.

Σήμερα οι Financial Times επικαλούνται έγγραφα σύμφωνα μετα οποία γίνονται προετοιμασίες ώστε να γίνει μια μίνι – σύνοδος, αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής το απόγευμα, ώστε να συζητηθεί το ελληνικό πρόβλημα, τα νέα μέτρα, ενδεχομένως η επιτροπεία, αλλά και το PSI.

Related posts