Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
20 Απρ 2024
Κόσμος

Αποτρόπαιο έγκλημα: ακρωτηρίασαν 15χρονο

Πόνος, οργή και  θλίψη στη Συρία
Νέο  κύµα οργής κατά του καθεστώτος Ασαντ προκαλεί στη Συρία αλλά και διεθνώς το ακρωτηριασµένο πτώµα ενός εφήβου. Σε βίντεο που µετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα ο 15χρονος Ταµέρ αλ Σαχρί εµφανίζεται µε εµφανή σηµάδια άγριων βασανιστηρίων. Είχε συλληφθεί επειδή συµµετείχε σε διαδηλώσεις.
Η σορός του παραδόθηκε στην οικογένειά του προχθές το βράδυ. Λίγες ώρες αργότερα εκατοντάδες κάτοικοι της πόλης Τζεέζα βγήκαν στους δρόµους διαµαρτυρόµενοι για την ωµότητα των δυνάµεων ασφαλείας του καθεστώτος. Οπως έγινε γνωστό, ο Ταµέρ είχε συλληφθεί τον περασµένο Απρίλιο µαζί µε τον 13χρονο Χαµζά αλ Χατέµπ, ο οποίος βρήκε επίσης φρικτό θάνατο στα χέρια των βασανιστών του. Το καθεστώς επέµενε ότι ο Χαµζά είχε αφήσει την τελευταία του πνοή σε διαδήλωση από τα πυρά των δυνάµεων ασφαλείας. Η σορός του παραδόθηκε πριν από περίπου δέκα ηµέρες στην οικογένειά του. Εκτός από τα σηµάδια που είχαν αφήσει οι σφαίρες στο σώµα του, ο Χαµζά φέρεται να είχε πέσει ακόµη και θύµα ευνουχισµού.
 
Η αποκάλυψη µιας δεύτερης βάναυσης κακοποίησης προκάλεσε έντονη αντίδραση στη διεθνή κοινότητα. Η Ναβί Πιλάι, υπάτη αρµοστής για τα Ανθρώπινα ∆ικαιώµατα, καταδίκασε µε σκληρή γλώσσα το γεγονός: «Ο αδιανόητος βάναυσος θάνατος και ο ακρωτηριασµός αποδεικνύουν την ηθική και νοµική χρεοκοπία της πολιτικής της καταστολής µε κάθε µέσο».
 
Η αποκάλυψη της άγριας δολοφονίας του 15χρονου έγινε σε µια στιγµή που βρίσκεται σε εξέλιξη διεθνής εκστρατεία για την απελευθέρωση της Αµίνα Αράφ, της οµοφυλόφιλης µπλόγκερ, αµερικανικής καταγωγής και µουσουλµάνας, που φέρεται να συνελήφθη την περασµένη ∆ευτέρα από «τρεις άνδρες µε πολιτικά» κι έκτοτε αγνοείται η τύχη της. Αυτό όµως δεν είναι το µοναδικό µυστήριο γύρω από το πρόσωπό της.
 
Η καταγγελία της σύλληψης έγινε στο µπλογκ της από µια υποτιθέµε νη εξαδέλφη της. Εδώ και τρεις µήνες, η γεννηµένη στη Βιρτζίνια Αµίνα, που πέρυσι εγκατέλειψε τις ΗΠΑ για τη ∆αµασκό, καταγγέλλει το καθεστώς. Η 35χρονη γυναίκα παραχώρησε συνεντεύξεις σε διεθνή µέσα – κατά τα φαινόµεναµέσω του ηλεκτρονικού ταχυδροµείου. Κανένας ωστόσο δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει µε την οικογένειά της, κανένας δεν την είχε δει στη ∆αµασκό, ενώ µια Βρετανίδα που ζει στο Λονδίνο αναγνωρίζει τον εαυτό της στη φωτογραφία που έκανε τον γύρο του κόσµου. Ακόµη και το αµερικανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει εάν ζει στη ∆αµασκό µια αµερικανίδα υπήκοος µε το όνοµα Αµίνα Αράφ. Η ιστοσελίδα του facebook, πάντως, µε το αίτηµα «Ελευθερώστε την Αµίνα» έχει ήδη 13.000 φίλους.
 
 

Related posts