Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
28 Μαρ 2024
Πολιτική

Απάντηση Γ. Παπανδρέου στις αιχμές Κ. Σημίτη

«Ο κ. Παπανδρέου χάραξε και εφάρμοσε με συνέπεια μια πολιτική που πίστευε ακράδαντα ότι ήταν ο δύσκολος αλλά ασφαλής δρόμος για να αποφύγει η Ελλάδα την καταστροφή».

 

Τα παραπάνω αναφέρονται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείου του Γιώργου Παπανδρέου με αφορμή την κριτική που ασκείται σε βάρος του πρώην Πρωθυπουργού, σε βιβλίο του Κώστα Σημίτη.

 

Στο βιβλίο του, ο κ. Σημίτης αναφέρεται στις αιτίες που οδήγησαν τη χώρα στην παρούσα κατάσταση και επιρρίπτει ευθύνες στον κ.Παπανδρέου, καταλογίζοντάς του ότι χειρίστηκε την κρίση κυρίως ως επικοινωνιακό τέχνασμα και ότι απέτυχε να δρομολογήσει την πορεία προς την ανάκαμψη.

 

«Για όσα προηγήθηκαν της ανάληψης διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ το 2009, τα όσα ακολούθησαν, την εκδήλωση της κρίσης, τις υπάρχουσες επιλογές, τις επιλογές και τις αποφάσεις του ιδίου και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που απέτρεψαν την χρεοκοπία και κράτησαν την Ελλάδα όρθια και μέσα στην Ευρωζώνη, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, έχει μιλήσει κατ’ επανάληψη και εντός από εκτός Ελλάδας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Γραφείου του Γ. Παπανδρέου.

 

Χαρακτηρίζεται παράλληλα θετικό το γεγονός ότι «σήμερα μπορούν να κρίνουν όλοι, εκ του ασφαλούς, επειδή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε το εθνικό της καθήκον σηκώνοντας, μαζί με τον ελληνικό λαό, όλα τα βάρη του παρελθόντος».

 

Τονίζεται επίσης ότι οι βασικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης Παπανδρέου υιοθετήθηκαν, τότε, από πολλούς, οι οποίοι τώρα το έχουν ξεχάσει και σήμερα επικρίνουν, ενώ υιοθετήθηκαν και από πολλούς που σήμερα βρίσκονται στην κυβέρνηση και τότε τα απέρριπταν ασυζητητί.

Related posts