Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
28 Μαρ 2024
Media

«Αν στην Ελλάδα υπάρξει χάος, η Ευρώπη θα κλείσει τα σύνορα»

 

 

 

 

 

 

 

 

Νέα προκλητικά δημοσιεύματα κάνουν την εμφάνισή τους στα γερμανόφωνα μέσα ενημέρωσης, τα οποία υποστηρίζουν πως εάν στην Ελλάδα επικρατήσει «χάος» τότε οι ευρωπαϊκές χώρες θα κλείσουν τα σύνορά τους στους Ελληνες.

Σύμφωνα με την αυστριακή «Der Standard», οι ευρωπαϊκές χώρες ήδη προετοιμάζονται να κλείσουν τα σύνορά τους με την Ελλάδα, σε περίπτωση που μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου επικρατήσει χάος.

Τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για θορυβημένους Ευρωπαίους αξιωματούχους οι οποίοι εκπονούν σχέδια εκτάκτου ανάγκης.

Ωστόσο και οι «Financial Times Deutschland» σχολιάζουν τις επιπτώσεις για τυχόν έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Η εφημερίδα που μόλις προ δεκαπενθημέρου είχε πρωτοσέλιδο άρθρο με τίτλο «Σχέδια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας», επανέρχεται στο θέμα υποστηρίζοντας τις αρνητικές επιπτώσεις και τις σοβαρότατες συνέπειες που θα έχει μια ενδεχόμενη «ελληνική έξοδος» από την Ευρωζώνη ακόμα και στη γερμανική οικονομία.

Η εφημερίδα σχολιάζει επίσης το γεγονός πως, μία τέτοια εξέλιξη θα έφερνε ευρωπαϊκό «ντόμινο» τραπεζών (bank run), ενώ γίνεται προειδοποίηση για αυξημένη ύφεση και επώδυνες συνέπειες στον σκληρό πυρήνα του ευρώ.

Related posts