Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
18 Απρ 2024
Ελλάδα

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Το “Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό”, σύμφωνα με τους διοργανωτές, συλλαλητήριο έγινε απόψε, με αφορμή “τις προκλήσεις βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής”.

Το συλλαλητήριο συνδιοργάνωσαν η κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”, πολιτικά κόμματα, συνδικαλιστικές οργανώσεις κ.α. εκπρόσωποι φορέων, στο πλαίσιο των πανελλαδικών συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας, που γίνονται σήμερα σε διάφορες πόλεις της χώρας.

 

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην οδό Εγνατία και στη συνέχεια κρατώντας πανό και φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους.

 

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ έφθασαν μέχρι το νέο σιδηροδρομικό σταθμό, πέρασαν έξω από το κτίριο του Διοικητηρίου, όπου φώναξαν συνθήματα, και κατέληξαν στο σημείο εκκίνησης.

 

Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων ήταν διακριτική ενώ στο συλλαλητήριο συμμετείχαν, μεταξύ άλλων εκπρόσωποι μεταναστευτικών συλλόγων και αντιρατσιστικών οργανώσεων.

 

“Καλούμε κάθε φορέα και προοδευτική συλλογικότητα, κάθε απλό εργαζόμενο, άνεργο και νέο να πάρει θέση τώρα απέναντι στη φασιστική απειλή”, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση των διοργανωτών, οι οποίοι χαρακτήρισαν το συλλαλητήριο “απάντησης στις φασιστικές προκλήσεις των νεοναζί της Χρυσής Αυγής”.

Related posts