Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
28 Μαρ 2024
Κόσμος

Αντάρτες «αιχμαλώτισαν δεκάδες» Σύρους στρατιώτες

Αντάρτες αιχμαλώτισαν δεκάδες στρατιώτες, ανάμεσά τους και έναν αξιωματικό, στη διάρκεια μαχών στην επαρχία Ιντλίμπ, στο βόρειο τμήμα της Συρίας, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, σύμφωνα με αντικαθεστωτικούς και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

 

Η οργάνωση Συριακές Επιτροπές Τοπικού Συντονισμού ανέφερε ότι αιχμαλωτίστηκαν 50 στρατιώτες.

 

Την ίδια ώρα οι αντάρτες κατέλαβαν τη Μάαρετ αλ Νούμαν, μία στρατηγική πόλη στο βόρειο τμήμα της Συρίας, στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Δαμασκό με το Χαλέπι, δήλωσε σήμερα ο Ράμι Αμπντελ Ραχμάν, επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

Οι αντάρτες είχαν καταλάβει την πόλη αυτή στις 10 Ιουνίου αλλά αναγκάστηκαν να την εγκαταλείψουν τον Αύγουστο μετά από μια επίθεση του στρατού.

 

Νωρίτερα ο αρχηγός του τουρκικού στρατού, στρατηγός Νετζντέτ Εζέλ επιθεώρησε τα τουρκικά στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί πολύ κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

 

Στα σημερινά επεισόδια βίας τουλάχιστον 72 άνθρωποι, ανάμεσά τους 20 πολίτες, σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

 

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον 335.000 Σύροι πρόσφυγες έχουν καταγραφεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, δεκαπλάσιοι από ό,τι τον Μάρτιο ενώ ο ΟΗΕ εκτίμησε ότι ο πραγματικός αριθμός τους ενδέχεται να είναι 500.000.

Related posts