Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
19 Απρ 2024
Αθλητικά

Ακλίλ: “Προτιμά τη σταθερότητα του Ολυμπιακού ο Τζεμπούρ “

Ο Ακλίλ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Αλγερινή εφημερίδα “Le Buteur”, τόνισε πως για τον Τζεμπούρ “υπήρξαν προσφορές από αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες, ωστόσο προτιμά τη σταθερότητα του Ολυμπιακού και διαπραγματευόμαστε την ανανέωση του συμβολαίου με τον σύλλογο”, ενώ αναφέρθηκε και στο ενδιαφέρον της Βαλένθια.

“Είναι αλήθεια, ότι υπήρξε ενδιαφέρον, αλλά για οικονομικούς λόγους η μεταγραφή δεν έγινε” διευκρίνισε ο Ακλίλ και συνέχισε: “Ξεκινήσαμε τις διαπραγματεύσεις, αλλά το θέμα δεν προχώρησε”. Όσο για την απουσία του Τζεμπούρ από το Κόπα Άφρικα, είπε: “Έμεινα έκπληκτος όπως οι περισσότεροι. Εξακολουθεί να είναι ο καλύτερος Αλγερινός επιθετικός στην Ευρώπη και βέβαια στην Ελλάδα και η κλήση του στην εθνική ομάδα θα ήταν λογική. Ο παίκτης είναι λυπημένος που δεν μετέχει στην αποστολή, αλλά δέχεται την απόφαση του προπονητή, αν και δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να μην καλείται ένας επιθετικός του μεγέθους του Ραφίκ. Θέλω να πιστεύω πως δεν κλήθηκε λόγω της τιμωρίας του για τον πρώτο αγώνα. Αλλά όταν ένας επιθετικός σκοράρει στο Champions League εναντίον της Ντόρτμουντ και της Άρσεναλ, μπορώ να φανταστώ πως το πρόβλημα είναι εξωαγωνιστικό. Από που με λυπεί, είναι πως δεν πρέπει να υπάρχουν και άλλα κριτήρια για την κλήση των διεθνών, πέρα από την απόδοσή τους στους αγώνες. Υπάρχει η απόφαση του προπονητή, την οποία δεν θέλω να κρίνω, αλλά η απουσία του Ραφίκ είναι πολύ μεγάλη για την εθνική ομάδα”.

Σχετικά με τον Αμπντούν, ο Ακλίλ υποστήριξε πως “έχω δεχτεί κάποιες κρούσεις από ορισμένα ευρωπαϊκά κλαμπ”, προσθέτοντας όμως ότι “είναι αρκετά πρόωρο για να μιλήσουμε για κάτι περισσότερο. Το ενδιαφέρον πάντως υπάρχει”.

Όσον αφορά το γεγονός ότι ο επιθετικός του Ολυμπιακού ζήτησε την εξαίρεσή του από την αποστολή της εθνικής Αλγερίας ενόψει του Κόπα Άφρικα, λόγω του πρόσφατου τραυματισμού του, κι αν ο ίδιος έπαιξε κάποιο ρόλο σε αυτή την απόφαση, ο Ακλίλ, επισήμανε “Θα ήταν ανοησία να ασχολούμαι με τέτοιου είδους κουτσομπολιά. Αποτελεί πλήγμα το ότι ο Τζαμέλ δεν είναι στην εθνική ομάδα, αλλά ο τραυματισμός του τον Δεκέμβριο το εμπόδισε να είναι στην διοργάνωση. Αυτό είναι όλο. Ο Αμπντούν φανέρωσε την πατριωτική πλευρά του και επιθυμία του είναι να συνεχίσει να αγωνίζεται στην Εθνική. Έκανε πολύ καλά παιχνίδια στο Champions League, όπως αυτό κόντρα στην Άρσεναλ όπου ήταν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα σύμφωνα με την UEFA, ενώ είναι από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στο πρωτάθλημα. Είναι λυπηρό που δεν θα αγωνιστεί στο Κόπα Άφρικα, αλλά πρέπει να πούμε ότι είχε μια θαρραλέα στάση, αρνούμενος να πάρει τη θέση κάποιου άλλου παίκτη στην εθνική ομάδα, γνωρίζοντας ο ίδιος πως δεν θα ήταν στον βαθμό ετοιμότητας που θα ήθελε λόγω του τραυματισμού του. Η ζωή συνεχίζεται και ο Τζαμέλ θα είναι πάντα διαθέσιμος και περήφανος να φορά τη φανέλα της Αλγερίας”.

Related posts