Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
18 Απρ 2024
Ελλάδα

Έλεγχοι του ΣΔΟΕ σε όσους φούλαραν δεξαμενές με πετρέλαιο θέρμανσης

Έντονη πρόκειται να είναι η δραστηριότητα του ΣΔΟΕ ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι, καθώς ετοιμάζονται έλεγχοι σε όσους αποφάσισαν να γεμίσουν τις δεξαμενές τους με πετρέλαιο θέρμανσης.

Και αυτό γιατί από τη μία πλευρά οι καταναλωτές έσπευσαν να επωφεληθούν από τις συγκριτικά χαμηλότερες τιμές πριν τις αυξήσεις έως και 40 λεπτά το λίτρο που προβλέπεται από το Μνημόνιο να επιβληθούν τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Από την άλλη πλευρά όμως το ΣΔΟΕ έχει ενδείξεις πω υποκρύπτονται και προσπάθειες κερδοσκόπων να αποθεματοποιήσουν τεράστιες ποσότητες πετρελαίου, προκειμένου να το ρίξουν στην αγορά το φθινόπωρο σε υψηλότερες τιμές ή και σαν πετρέλαιο κίνησης.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα το ΣΔΟΕ σε συνεργασία με το σύστημα ΗΦΑΙΣΤΟΣ, θα επιλέξει στόχους με βάση τα στοιχεία, βάζοντας στο μικροσκόπιο ακόμα και οικιακούς καταναλωτές που εμφανίζονται να έχουν προμηθευτεί από 3 ή 4 τόνους καυσίμων, για να διενεργήσει ελέγχους και να διαπιστώσει αν όντως διαθέτουν τόσο μεγάλες δεξαμενές και φυλάνε εκεί τις ποσότητες που δηλώνουν πως αγόρασαν, ή αν η συναλλαγή ήταν εικονική.

Related posts