Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
19 Απρ 2024
Πολιτική

[ΒΙΝΤΕΟ] Άνοιξαν οι κάλπες για τις κρισιμότερες εκλογές από τη Μεταπολίτευση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Άνοιξαν οι κάλπες για τις επαναληπτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου. Τα βλέμματα όλων, εντός και εκτός Ελλάδας, στρέφονται πλέον στις εξελίξεις που θα προκύψουν από το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης, της κρισιμότερης από τη Μεταπολίτευση.

Στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης βρέθηκαν η ελληνική οικονομία, το Μνημόνιο, η τήρηση των συμφωνηθέντων για την παροχή βοήθειας προς τη χώρα και τα σενάρια εξόδου από τη ζώνη του ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης, μετά την γενική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο, όλα είναι έτοιμα για την άρτια και ομαλή διεξαγωγή των εκλογών. Για το ίδιο διαβεβαίωσαν ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Γιάννης Σγουρός και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Κώστας Ασκούνης.

Η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για το αποτέλεσμα αναμένεται περίπου στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής, ενώ λόγω της λίστας, άμεση θα είναι και η ανάδειξη των βουλευτών που εκλέγονται.

Πάντως, εξαιτίας της ιδιαιτερότητας του εκλογικού συστήματος, κάποιες έδρες θα αλλάζουν «χέρια» έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση συμμετέχουν 21 συνδυασμοί και 58 ανεξάρτητοι- μεμονωμένοι υποψήφιοι. Οι υποψήφιοι ανέρχονται σε 4.873.

Στις εκλογές της 6ης Μαΐου συμμετείχαν 31 συνδυασμοί, 52 ανεξάρτητοι υποψήφιοι και 6.500 υποψήφιοι.

Related posts