Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
18 Απρ 2024
Κόσμος

Χτίζεται η μεγαλύτερη υπόγεια πόλη του κόσμου!

 

Ρωσική κατασκευαστική εταιρεία  παρουσίασε τα σχέδια για να χτίσει μία υπόγεια πόλη με πληθυσμό που θα φτάνει τους 100.000 κατοίκους!

Η πόλη Θα χτιστεί κάτω από έναν τρούλο σε ένα εγκαταλελειμμένο ορυχείο διαμαντιών, το Mir στη Σιβηρία. Η πόλη θα ονομάζεται Eco-city 2020.

Το ορυχείο διαμαντιών Mir είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ανασκαφόμενη τρύπα του  κόσμου, με πάνω από 1.700 μέτρα βάθος και θα είναι εντελώς καλυμμένη με ένα γυάλινο θόλο για να προστατεύσει την πόλη από τις ακραίες καιρικές συνθήκες στη Σιβηρία. Παράλληλα, τα ηλιακά κύτταρα που ενσωματώνονται στο θόλο, θα δίνουν την απαραίτητη ενέργεια για την πόλη. Ο σχεδιαστής της εταιρείας AB Elise εξήγησε:

«Η νέα πόλη σχεδιάζεται να χωριστεί σε 3 κύρια επίπεδα με κατακόρυφο αγρόκτημα, δάση, κατοικίες και χώρους αναψυχής. Από τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές της πρότασης είναι ο γυάλινος θόλος που θα προστατεύει την πόλη και θα καλύπτεται από φωτοβολταϊκά κύτταρα έτσι ώστε οικολογικά, να γίνεται συγκομιδή αρκετής ηλιακής ενέργειας για τις ανάγκες της πόλης »

Σύμφωνα με υπολογισμούς  100.000 άνθρωποι θα μπορούν να ζήσουν στην Eco-city και οι αρχιτέκτονες ελπίζουν ότι θα συμβάλει στην προσέλκυση τουριστών στην ανατολική Σιβηρία.

Related posts