Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
28 Μαρ 2024
Ελλάδα

Το πρωί αγρότης, το βράδυ τοκογλύφος

Το… αίμα ενός επιχειρηματία που διατηρούσε καφετέρια στη Νέα Κρήνη ρουφούσε ένας αγρότης από τις Σέρρες, ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω για τοκογλυφία και εκβίαση.

Του Βασίλη Παπαδημούλη

Το επιτόκιο με το οποίο είχε δανειστεί τα χρήματα ο επιχειρηματίας ήταν 10% τον μήνα και για τα 17.500 ευρώ που είχε πάρει τμηματικά τα τελευταία δυόμισι χρόνια είχε πληρώσει 78.500 ευρώ και ήταν ακόμη χρεωμένος, καθώς το κεφάλαιο δεν μειωνόταν.
Θύμα και δράστης είναι συγχωριανοί. Όταν λοιπόν ο επιχειρηματίας αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα, απευθύνθηκε στον συγχωριανό του και ζήτησε να του δανείσει χρήματα. Οι τόκοι ήταν 3.000 ευρώ τον μήνα και το χρέος αρχικά αποπληρωνόταν κανονικά. Μάλιστα ο επιχειρηματίας μεσολάβησε στον συγχωριανό του για τον δανεισμό και δεύτερου ατόμου, μάλιστα είχε μπει εγγυητής, για να πάρει ο φίλος του ποσό 10.000 ευρώ με το ίδιο επιτόκιο.

Κάποια στιγμή όμως ο δεύτερος επιχειρηματίας, που είχε δανειστεί τα 10.000 ευρώ, όχι μόνο σταμάτησε να δίνει χρήματα στον τοκογλύφο, αλλά εξαφανίστηκε και από την πιάτσα. Ο αγρότης, βλέποντας πως δεν μπορούσε να τον εντοπίσει πουθενά για να πάρει πίσω τα χρήματά του μετακύλυσε το χρέος του στους ώμους του συγχωριανού του, που είχε εγγυηθεί για τον δανεισμό των χρημάτων.

Είσπραξη με… “φουσκωτό”

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, όμως, λόγω της οικονομικής κρίσης, ο επιχειρηματίας δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντι στον τοκογλύφο. Έτσι, αντί να του δώσει το ποσό των 3.000 ευρώ τον περασμένο μήνα του έστειλε μόνο 500 ευρώ. Ο αγρότης σε έξαλλη κατάσταση άρχισε να του τηλεφωνεί και να τον απειλεί. Βλέποντας μάλιστα πως οι τηλεφωνικές απειλές του δεν είχαν αποτέλεσμα, την περασμένη εβδομάδα πήγε στην καφετέρια του συγχωριανού του, συνοδευόμενος από έναν φουσκωτό, για την είσπραξη. Ο επιχειρηματίας τού εξήγησε την κατάσταση και ζήτησε να γίνει ένας νέος διακανονισμός, ώστε να διευκολυνθεί να ξεπληρώσει το χρέος των 16.500 ευρώ του κεφαλαίου που έμενε ανεξόφλητο. Ο αγρότης όχι μόνο αρνήθηκε, αλλά βλέποντας ότι ο επιχειρηματίας δεν είχε χρήματα να του δώσει εκείνη την στιγμή, έβαλε τον φουσκωτό να τον χτυπήσει μπροστά σε πελάτες και προσωπικό.

Η σύλληψη

Η συμπεριφορά του αγρότη ανάγκασε τον επιχειρηματία να καταγγείλει το περιστατικό στην αστυνομία. Οι αστυνομικοί προσημείωσαν ποσό 500 ευρώ και, όταν τα χρήματα δόθηκαν στον τοκογλύφο, τον συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του συλληφθέντα στις Σέρρες, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, μικροποσότητα χασίς και τέσσερα ναρκωτικά χάπια.

Εφημεριδα Καθημερινός Παρατηρητής Σερρών

Related posts