Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
29 Μαρ 2024
Κόσμος

Συλλυπητήρια στην Κύπρο από Ουάσιγκτον, ΟΗΕ και Ομογένεια

Με ανταποκρίσεις από τη Λευκωσία και την Αθήνα αμερικανικά ΜΜΕ προβάλλουν τη “μεγάλη θανατηφόρα έκρηξη” στη ναυτική βάση της Κύπρου, με 12 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Επισημαίνεται η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου της Κύπρου, Στέφανου Στεφάνου, ότι “τότε, η Κυπριακή Δημοκρατία ενήργησε στη βάση ψηφίσματος του ΟΗΕ και σε συνεννόηση με τον Διεθνή Οργανισμό” και ότι “είμαστε βέβαιοι πως θα γίνει πλήρης και ενδελεχής διερεύνηση όλων των ζητημάτων που προκύπτουν αναφορικά με τη φύλαξη του υλικού και πώς καταλήξαμε σ’ αυτή την τραγωδία”, ενώ ο κ. Στεφάνου, όπως υπογραμμίζεται, απέκλεισε την πιθανότητα δολιοφθοράς ή τρομοκρατίας.

Σε όλες τις ανταποκρίσεις σημειώνονται, μεταξύ άλλων, οι πολιτικές και στρατιωτικές ευθύνες για το ατύχημα, οι παραιτήσεις του Υπουργού Άμυνας και του αρχηγού της Εθνικής Φρουράς και κυρίως το γεγονός ότι η έκρηξη έγινε σε εγκατάσταση αποθήκευσης πυρομαχικών από ιρανικό πλοίο που κατασχέθηκε από τις κυπριακές αρχές το 2009 και το οποίο είχε προορισμό τη Συρία.

Αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης, των Ηνωμένων Εθνών και της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη και τα συλλυπητήριά τους προς τις οικογένειες των θυμάτων, την ηγεσία και το λαό της Κύπρου για τη σημερινή τραγωδία στο νησί.

Related posts