Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
29 Μαρ 2024
Ελλάδα

«Σκούρα τα πράγματα» για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

 

Το μέλλον του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συζητήθηκε την Πέμπτη, σε ανοιχτή συνεδρίαση της Συγκλήτου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις θέσεις που θα υιοθετήσει ενόψει της συνόδου των πρυτάνεων το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Valis στην Αγριά.

Σκληρή κριτική δέχτηκαν τα μέλη της πρυτανείας,τόσο από εκπαιδευτικούς όσο και φοιτητές, για τη στάση που έχουν τηρήσει στις μεγάλες περικοπές που έχει υποστεί το Π.Θ. αλλά και στις ακαδημαϊκές αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας μέσω του Νόμου Πλαισίου που έρχεται προς ψήφιση στη βουλή στις 20 Ιουλίου.

Προτάσεις ακούστηκαν για κλείσιμο του Πανεπιστημίου, για διασύνδεσή του με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία και για κοινές διεκδικήσεις, για 48ωρες απεργίες τόσο πριν τη σύνοδο, όσο και με την ψήφιση του νόμου πλαίσιου, ενώ κάποιοι πρότειναν να κηρυχθεί persona non grata η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και να μην προσκληθεί στη σύνοδο.

Από την δική του πλευρά ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θράκης, Κ. Γουργουλιάνης επισήμανε την ανάγκη όλα τα πανεπιστήμια μαζί να υιοθετήσουν κοινή γραμμή πλεύσης και μέσω της καινοτομίας και της έρευνας που θα πρέπει οπωσδήποτε να χρηματοδοτηθεί είτε με δημόσιους πόρους, ή κοινοτικά προγράμματα, να προσπαθήσουν να επιβιώσουν, διεκδικώντας πάντα δημόσια και δωρεάν παιδεία. Απέκλεισε την πρόταση να μην προσκληθεί η κα Διαμαντοπούλου, με το σκεπτικό ότι θα πρέπει ν’ ακούγονται όλες οι απόψεις.

 

Related posts