Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
19 Απρ 2024
Κόσμος

Πρόγραμμα για την ανισότητα μεταξύ μαύρων, ισπανόφωνων και λευκών στη Νέα Υόρκη

Ο δήμος της Νέας Υόρκης, μετά την αποκάλυψη μιας μελέτης που ρίχνει φως στις ανισότητες όσον αφορά την ανεργία, τη φτώχεια και την εγκληματικότητα, έθεσε σήμερα σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα δράσης, συνολικού ύψους 127 εκατομμυρίων δολαρίων, που έχει ως στόχο να κλείσει το χάσμα που υπάρχει σήμερα μεταξύ των ισπανόφωνων και των μαύρων νέων, από τη μία πλευρά, και των λευκών συνομηλίκων τους από την άλλη.

“Είναι η πρώτη φορά που η Νέα Υόρκη ή οποιαδήποτε άλλη μεγάλη πόλη των ΗΠΑ συγκεντρώνει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της με σκοπό να βελτιωθούν οι προοπτικές των νεαρών μαύρων και των ισπανόφωνων”, υπογράμμισε ο δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ παρουσιάζοντας την πρωτοβουλία αυτή.

Το πρόγραμμα, για τρία χρόνια θα επικεντρωθεί κυρίως στην επανένταξη, στην αγορά εργασίας και στην εκπαίδευση περίπου 30.000 νέων οι οποίοι έχουν αποφυλακιστεί υπό όρους. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι μαύροι και ισπανόφωνοι.

Σύμφωνα με την έρευνα που έκαναν οι δημοτικές υπηρεσίες, το ποσοστό των φτωχών νεαρών μαύρων και ισπανόφωνων ηλικίας 18-24 ετών είναι κατά 50% μεγαλύτερο από αυτό των λευκών και των ασιατών. Το ποσοστό της ανεργίας είναι 60% μεγαλύτερο ενώ το 90% των δραστών και των θυμάτων δολοφονιών και μαύροι και ισπανόφωνοι.

Ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος και ο ίδιος ο δήμαρχος Μπλούμπεργκ — μέσω του ιδρύματός του Bloomberg Philanthropies — θα συμβάλλουν στο πρόγραμμα με το ποσό των 30 εκατομμυρίων δολαρίων ο καθένας ενώ ο δήμος θα καταβάλει το υπόλοιπο ποσό.

Related posts