Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
29 Μαρ 2024
Αθλητικά

“Πήρε” και τη Ρωσία η Εθνική

Η “Γαλανόλευκη” βρέθηκε να χάνει ακόμα και με 16 πόντους, αλλά με όπλο της την πολύ καλή άμυνα και το πάθος των παικτών της κατάφερε να επικρατήσει της ομάδας του Αντρέι Κιριλένκο με 83-80. Μπουρούσης και Καϊμακόγλου οι πολυτιμότερου για την ομάδα του Ηλία Ζούρου που έφυγε αήττητη από το τουρνουά της Κύπρου.
Μέτρια εμφάνιση των παικτών της Εθνικής στο πρώτο μέρος, τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά (οι διεθνείς μάρκαραν με τα… μάτια ενώ έχαναν αρκετά αμυντικά ριμπάουντ).
Πολύ κακό το ποσοστό των Ελλήνων διεθνών, σε αντίθεση με τους Ρώσους που μπήκαν εξ αρχής δυναμικά και είχαν σε καλή μέρα τους Κιριλένκο και Φριτζόν.
Η Γαλανόλευκη όμως στην συνέχεια… ξύπνησε, έγινε πιο αποτελεσματική στην επίθεση, απέκτησε αυτοπεποίθηση και ο Μπουρούσης άρχισε να δουλεύει καλύτερα χωρίς τη μπάλα και να προσφέρει τις λύσεις που απαιτούνταν μέσα στη ρακέτα. Από κοντά σε απόδοση και ο Καϊμακόγλου.
Τα τελευταία λεπτά ήταν αυτά που έκριναν και το παιχνίδι, καθώς η Ρωσία ήταν σταθερά με μικρό προβάδισμα μπροστά, αλλά ένα γκολ-φάουλ του Μπουρούση και δύο καλές άμυνες του Καϊμακόγλου έδωσαν το προβάδισμα, το οποίο σταθεροποιήθηκε με τις εύστοχες βολές του Σλούκα.
Από το “European Basketball Tour – Cyprus 2011” βγήκαν πολύτιμα συμπεράσματα για την Εθνική. Η ομάδα του Ηλία Ζούρου πρέπει να δουλέψει πολύ στα αμυντικά ριμπάουντ, αφού αποδεικνύονται η “αχίλλειος πτέρνα” της ενώ πρέπει να γίνει και πιο αποτελεσματική στην επίθεση.
Σίγουρα όμως, η σκληρή της άμυνα και το ότι δεν το βάζει κάτω εθα είναι κάποια από τα όπλα που θα την βοηθήσουν στην συνέχεια.
Τα δεκάλεπτα:14-19, 34-43, 57-60, 83-80
Ελλάδα (Ηλίας Ζούρος): Βασιλειάδης 8(2), Μπουρούσης 13, Ζήσης 11, Ξανθόπουλος 2, Μπράμος 4(1), Φώτσης 11, Παπανικολάου 7(1), Σλούκας 8, Μαυροειδής 2, Κουφός 2, Βουγιούκας 2, Καϊμακόγλου 13(2).
Ρωσία (Ντέιβιντ Μπλατ): Βορόντσεβιτς 3(1), Ζουκανένκο 2, Μπίκοφ 2, Φριτζόν 24(3), Βορόνοφ, Γιάλτσεφ, Μοζγκόφ 9, Σβεντ 8(2), Μόνια 3(1), Χβοστόφ 2, Σαμπάλκιν 4, Κιριλένκο 23(2). Πηγή: newsit.gr

 

Related posts