Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
19 Απρ 2024
Ελλάδα

Παρέμβαση Ασπραδάκη υπέρ επιχειρήσεων χαμηλής όχλησης στην Αττική

Την προώθηση αλλαγής χρήσης γης σε γενική κατοικία και τη δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ σε ότι αφορά συγκεκριμένες πολεοδομικές ενότητες της Νέας Μάκρης και τις λεωφόρους Μαραθώνος, Διονύσου και της οδού Αγίου Κωνσταντίνου ζητά με ερώτησή του στην Βουλή ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Περιφέρειας Αττικής κ. Παντελής Ασπραδάκης.

Πρόκειται για ένα θέμα που απασχολεί έντονα όχι μόνο επαγγελματίες της Νέας Μάκρης αλλά και γενικότερα της περιφέρειας Αττικής.

Συγκεκριμένα στη δημοτική κοινότητα Νέας Μάκρης του Δήμου Μαραθώνα και γενικότερα σε αρκετές πόλεις της Περιφέρειας Αττικής εργαστήρια χαμηλής όχλησης απειλούνται με κλείσιμο εξαιτίας του γεγονότος ότι βρίσκονται σε περιοχές που χαρακτηρίζονται ως περιοχές αμιγούς κατοικίας, κάτι που δεν επιτρέπει τη λειτουργία συγκεκριμένων επιχειρήσεων, όπως ζαχαροπλαστεία, φούρνοι, συνεργεία αυτοκινήτων κλπ.

Την ίδια στιγμή ο Οργανισμός Αθήνας σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής του Επιτροπής έχει αποφασίσει από τον Ιανουάριο του 2008 την αλλαγή των χρήσεων γης σε γενική κατοικία συγκεκριμένων πολεοδομικών ενοτήτων καθώς και των λεωφόρων Μαραθώνος, Διονύσου και της οδού Αγίου Κωνσταντίνου της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μάκρης.

Σήμερα, παρά την παραπάνω απόφαση του Οργανισμού Αθήνας, οι χρήσεις γης δεν έχουν αλλάξει παρά του ότι τόσο ο πρώην Δήμος Νέας Μάκρης αλλά και ο σημερινός -μετά τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ- Δήμος Μαραθώνα, ζητούν με δύο αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου την αλλαγή των χρήσεων γης, κάτι που όπως προαναφέρθηκε έχει εγκρίνει ήδη ο Οργανισμός Αθήνας.

Ο Βουλευτής με την ερώτησή του στην Βουλή ζητά επίσης, μέχρι ότου υλοποιηθεί η απόφαση του Οργανισμού Αθήνας και η αλλαγή χρήσεων γης, να παρέχονται προσωρινές άδειες λειτουργίας των υπαρχόντων επιχειρήσεων, ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη δραστηριοποίησή τους, ιδιαίτερα σήμερα -σε καιρούς οικονομικής κρίσης- που οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα πρέπει να προστατεύονται με κάθε τρόπο.

Related posts