Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
16 Απρ 2024
Κόσμος

Νέα δημοσκόπηση “χαστούκι” για την Μέρκελ

 

Χαστούκι στην κυβέρνηση Μέρκελ αλλά και στον συνασπισμό της Χριστιανικής Ένωσης-Φιλελευθέρων αποτελεί η νέα δημοσκόπηση για το ARD. Το 74% των πολιτών δεν είναι ικανοποιημένο με την κυβέρνηση.

Αν γίνονταν εκλογές την Κυριακή τα κόμματα της αντιπολίτευσης Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι θα συγκέντρωναν ποσοστό 51%. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό τους εδώ και έντεκα χρόνια. Την ίδια στιγμή εξαιρετικά χαμηλά είναι τα ποσοστό των Χριστιανοδημοκρατών της ‘Αγκελα Μέρκελ με 32%, και των Φιλελευθέρων με 4%.

Οι Πράσινοι συνεχίζουν να συγκεντρώνουν 23%. Το Αριστερό Κόμμα βρίσκεται και αυτό σταθερά στο 8%.

Το 47% των Γερμανών πιστεύει πως η επόμενη κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι κυβέρνηση συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων. Πρόκειται για ένα ποσοστό μεγαλύτερο κατά 7 μονάδες από τον Σεπτέμβριο του 2009.

Μόνο το 39% των Γερμανών επιθυμεί στην επόμενη κυβέρνηση να ηγείται και πάλι η Χριστιανική Ένωση. Επίσης σε περίπτωση που γίνονταν εκλογές και οι ψηφοφόροι μπορούσαν άμεσα να εκλέξουν καγκελάριο η Άγκελα Μέρκελ θα έχανε, σύμφωνα και με αυτή τη δημοσκόπηση, από τον υποψήφιο των Σοσιαλδημοκρατών.

Σε περίπτωση που ήταν υποψήφιος ο σημερινός επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ, η καγκελάριος θα συγκέντρωνε 40% και ο υποψήφιος του SPD 44%.

Αν μάλιστα υποψήφιος ήταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών Πέερ Στάινμπρουγκ η ψαλίδα θα άνοιγε ακόμα περισσότερο. Ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός θα συγκέντρωνε 46% και η Άγκελα Μέρκελ 38%. Η καγκελάριος θα αναδεικνυόταν νικήτρια με 56% μόνο στην περίπτωση που αντίπαλός της θα ήταν ο Πράσινος Γιούργκεν Τριτίν με 23%.

http://www.newscode.gr/

Related posts