Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
29 Μαρ 2024
Ελλάδα

Λευκάδα: Διάρρηξη στη Ι.Μητρόπολη και το Δικηγορικό Σύλλογο.

Η εγκληματικότητα έχει πάει επαρχία.. και επιλέγει τουριστικές περιοχές.

Στην Λευκάδα, οι διαρρήκτες ήξεραν πολλά.. Το κτήριο της Μητρόπολης Λευκάδας και Ιθάκης, ήταν ο πρώτος τους στόχος. Οι δράστες, αφού διέρρηξαν παράθυρο στο κτήριο που στεγάζεται η Ιερά Μητρόπολη, μπήκαν στο εσωτερικό, και άρχισαν την.. “περιήγηση” στους χώρους. Δε δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα όταν έφτασαν μπροστά στο χρηματοκιβώτιο, αφού βρήκαν πάνω το κλειδί.. Εκείνο που δεν περίμεναν ήταν να βρουν 10.000€, τα οποία και αφήρεσαν.

Στη συνέχεια το κτήριο της Εισαγγελίας του νησιού, που φιλοξενεί και τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου. Ο σεισμός που είχε σημειωθεί το 2003 στο νησί, είχε προκαλέσει καταστροφές στις κτηριακές εγκαταστάσεις του, και αποφασίστηκε η μεταφορά τους στο χώρο της Εισαγγελίας, όπου φιλοξενούνται σε προκατ κατασκευές. Οι εργασίες αποκατάστασης, δεν έχουν ολοκληρωθεί, οπότε ο Δικηγορικός Σύλλογος Λευκάδας, παραμένει «φιλοξενούμενος»..

Οι διαρρήκτες λοιπόν, αφού παραβίασαν παράθυρο στην προκατ κατασκευή, μπήκαν στο εσωτερικό του κτηρίου. Αφού προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές, αφήρεσαν από το χρηματοκιβώτιο του Δικηγορικού Συλλόγου το ποσό των 40.000€. Και σε αυτή την περίπτωση, οι δράστες, εξαφανίστηκαν.

Τα απανωτά κρούσματα των διαρρήξεων, έχουν προκαλέσει αναστάτωση στους Λευκαδίτες, που φοβούνται ακόμα και στη σκέψη, μπορεί να αποτελέσουν τα επόμενα θύματα των κακοποιών. Οι καταγγελίες τόσο προς τον Διοικητή Ασφαλείας του νησιού, όσο και προς τον Αστυνομικό Διευθυντή, δε φαίνεται να τους ανησυχούν, αφού οι Αστυνομικές υπηρεσίες στου νησί, που εκτελούν δικές τους εντολές, τελούν υπό διάλυση. Με τους πρώτους που απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους , έμπειρους αστυνομικούς σε μάχιμες υπηρεσίες, και την τοποθέτησή τους, σε Ομάδες Πρόληψης της εγκληματικότητας, και όχι καταστολής, αφού από τις δύο διαρρήξεις την ίδια νύχτα στο νησί, καταδεικνύουν την κατάσταση που επικρατεί στο νησί.  

Related posts