Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
29 Μαρ 2024
Κόσμος

Η πανσέληνος, η σελήνη και…οι λυκάνθρωποι!

 

Στην Ιταλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία υπήρχε η δοξασία σύμφωνα με την οποία ένας άνδρας θα μπορούσε να μεταλλαχθεί σε λυκάνθρωπο, εάν στη διάρκεια του θέρους επέλεγε μια Τετάρτη ή Παρασκευή να κοιμηθεί στο ύπαιθρο και η πανσέληνος να τον λούζει.

 Με αυτή τη θεωρία ασχολήθηκαν Αυστραλοί ψυχίατροι και επιστήμονες, οι οποίοι κατέληξαν πως συμπτώματα ψυχολογικών κρίσεων με βίαιες τάσεις σημειώνονται κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν ολόγιομο το φεγγάρι αγκαλιάζει τη Γη.

 

Τι έδειξε η ιατρική έρευνα;

 Οι ερευνητές ασχολήθηκαν με τους 91 ψυχικά ασθενείς του νοσοκομείο Νιουκαστλ της Νέας Νοτίου Ουαλίας της Αυστραλίας, παρακολουθώντας συστηματικά τη συμπεριφορά τους. Από τον Αύγουστο του 2008 έως τον Ιούλιου του 2009 κατέγραφαν με λεπτομέρειες για το πως κινούνταν στο χώρο.

 

 Μετά την ανάλυση των πρώτων στοιχείων, τα οποία συνέκριναν με τις αναφορές στα αστυνομικά και ιατρικά τμήματα, έφθασαν στο συμπέρασμα ότι πραγματικά στη διάρκεια της πανσελήνου εμφανίζονται τα πιο ακραία κρούσματα στη συμπεριφορά τους.

 

 Μεταξύ άλλων, οι ερευνητές  παρατήρησαν ότι εκείνες τις βραδιές πραγματοποιείται ένας μεγάλος αριθμός τροχαίων και βίαιων επεισοδίων, ενώ παρουσιάζεται αύξηση περιστατικών με πλούσιες ψυχιατρικές περιπτώσεις, αϋπνίες, εκνευρισμό κλπ. Κάποιοι επιστήμονες πιστεύουν ότι η εξήγηση έχει να κάνει με το γεγονός ότι το 70% του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό, η πανσέληνος το επηρεάζει και έτσι εκδηλώνεται πίεση στους νευρώνες του εγκεφάλου.

Related posts