Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
19 Απρ 2024
Κόσμος

Η Πορτογαλία και η Ισπανία συνιστούν στους υπηκόους τους να είναι προσεκτικοί στη Βρετανία

Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας κάλεσε σήμερα τους υπηκόους της να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αν σκοπεύουν να επισκεφθούν τη Βρετανία, λόγω των ταραχών που σημειώνονται σε πολλές πόλεις από το Σάββατο.

Η Λισαβόνα συνιστά επίσης στους Πορτογάλους τουρίστες “να ακολουθούν όλες τις οδηγίες” των αστυνομικών δυνάμεων της Βρετανίας.

“Καθώς δεν είναι δυναντόν να προσδιορίσουμε το εύρος των ταραχών, συμβουλεύουμε τους πολίτες να αποφεύγουν τα μεγάλα πλήθη και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί το βράδυ” συμβουλεύουν οι πορτογαλικές αρχές.

Η ισπανική κυβέρνηση επίσης κάλεσε σήμερα τους υπηκόους της να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην Βρετανία, λόγω των ταραχών που σημειώνονται στην χώρα από το Σάββατο.

“Σημειώνονται επεισόδια σε πολλές περιοχές του Λονδίνου, τα οποία έχουν εξαπλωθεί και σε άλλες περιοχές της πρωτεύουσας, καθώς και σε άλλες πόλεις της Βρετανίας. Συνίσταται στους τουρίστες και στους Ισπανούς κατοίκους να μείνουν μακριά από συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις και να είναι πολύ πιο προσεχτικοί κατά την διάρκεια των μετακινήσεών τους τη νύχτα. Συνίσταται επίσης να ακολουθούν τις συμβουλές των βρετανικών αρχών που ανακοινώνονται μέσω των μέσων ενημέρωσης”, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Ισπανίας στην ιστοσελίδα του.

Η αστυνομία του Μπέρμιγχαμ έχει ήδη συλλάβει 130 άτομα για τις ταραχές που σημειώθηκαν στην πόλη τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη, όταν δεκάδες καταστήματα λεηλατήθηκαν και ένα αστυνομικό τμήμα πυρπολήθηκε.

Related posts