Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
29 Μαρ 2024
Κόσμος

Εκτός των υπηρεσιών ασφαλείας ανώτεροι αξιωματικοί στην Αίγυπτο – Αναβάλλονται οι εκλογές

Το υπουργείο Εσωτερικών στη Λιβύη, ανακοίνωσε σήμερα, ότι πάνω από 650 ανώτεροι αστυνομικοί θα απομακρυνθούν, εν μέσω των νέων κινητοποιήσεων πολιτών που απαιτούν ταχύτερη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στις τάξεις των δυνάμεων ασφαλείας και προσαγωγή στην δικαιοσύνη όσων ευθύνονται για τους θανάτους διαδηλωτών.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν του υπουργείου 505 στρατηγοί και άλλοι 160 ανώτεροι αξιωματικοί παύουν να υπηρετούν στις υπηρεσίες ασφαλείας. Είναι ασαφές εάν αποτάσσονται ή συνταξιοδοτούνται.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Μανσούρ ελ Ισάουι, 18 από τους αξιωματικούς κατηγορούνται πως ενέχονται σε δολοφονίες διαδηλωτών στην διάρκεια της εξέγερσης εναντίον του Μουμπάρακ.

Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο, το οποίο διοικεί τη χώρα μετά την παραίτηση του Καντάφι έπειτα από τη λαϊκή εξέγερση εναντίον του, ανακοίνωσε την 28η Μαρτίου ότι οι βουλευτικές εκλογές επρόκειτο να γίνουν το Σεπτέμβριο.

Το μόνο κόμμα που χαρακτηριζόταν έτοιμο για τις εκλογές από πλευράς μηχανισμών είναι αυτό των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Οι βουλευτικές εκλογές που προβλεπόταν να διεξαχθούν το Σεπτέμβριο αναβλήθηκαν για έναν ως δύο μήνες, μεταδίδει σήμερα το επίσημο αιγυπτιακό ειδησεογραφικό πρακτορείο MENA.

«Αποφασίστηκε να διεξαχθούν οι εκλογές για την Λαϊκή Εθνοσυνέλευση (κάτω βουλή) και τη Σούρα (άνω βουλή) τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο», σύμφωνα με μια πηγή του στρατού που επικαλείται το MENA.

Την αναβολή των πρώτων βουλευτικών εκλογών μετά την πτώση του καθεστώτος του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ τον Φεβρουάριο ζητούσαν πολλοί πολιτικοί σχηματισμοί που εκτιμούσαν ότι δεν ήταν δυνατό να μπορέσει να ετοιμαστεί η διεξαγωγή της ψηφοφορίας ως το Σεπτέμβριο.

«Η αστυνομία μοιράζεται με το λαό αισθήματα πόνου και ελπίδας. Οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει την ασφάλεια. . . θέλουν να επιτελέσουν το ρόλο τους, να προστατεύσουν την δημοκρατία, να δουν ένα δημοκρατικό μέλλον», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΣ στρατηγός Μαρουάν Μουστάφα.

Related posts