Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
29 Μαρ 2024
Ελλάδα

Δύο συλήψεις για τη νεοσύστατη Οικονομική Αστυνομία.

Η νεοσύστατη Οικονομική Αστυνομία, έκανε “ποδαρικό” με  τον σχηματισμό δικογραφιών, σε βάρος δύο ιδιοκτητών πρατηρίων υγρών καυσίμων για μη απόδοση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας και λαθρεμπορία καυσίμων.

Το κλιμάκιο του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης με τη συνδρομή ελεγκτών του υπουργείου Ανάπτυξης την Τετάρτη και την Πέμπτη στο πλαίσιο ελέγχων για τη βεβαίωση ποινικών παραβάσεων της φορολογικής νομοθεσίας και του τελωνειακού κώδικα, ύστερα από καταγγελίες, προχώρησαν σε  έρευνα στα συγκεκριμένα πρατήρια υγρών καυσίμων στην περιοχή της Πάτρας και τη Μανωλάδας Ηλείας.

Κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι σε πρατήριο που βρίσκεται στην Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών, κοντά στην είσοδο της πόλης της Πάτρας, ο ιδιοκτήτης δεν είχε αποδώσει το ΦΠΑ ύψους 16.500 ευρώ, που αφορούσε την 1η περιοδική δήλωση του 2011, κατά παράβαση του Κώδικα Φόρου Προστιθέμενης Αξίας.
Ενώ ο ιδιοκτήτητης  πρατηρίου  στη Μανωλάδα Ηλείας κατά τη διαδικασία ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι βάση των παραστατικών του έτους 2011 διαφορά 16.000 λίτρων πετρελαίου κατά την ογκομέτρηση των δεξαμενών καυσίμων και σε βάρος του, σχηματίστηκε δικογραφία  για παράβαση των διατάξεων για τη λαθρεμπορία καυσίμων του Τελωνειακού Κώδικα.

Οι δικογραφίες, θα υποβληθούν στις Εισαγγελίες Πλημμελειοδικών Πατρών και Ηλείας, ενώ παράλληλα  οι αρμόδιες Εφορίες θα ενημερωθούν για την επιβολή σχετικών φόρων, προστίμων και δασμών. Το προανακριτικό υλικό συλλέγεται στο πλαίσιο των φορολογικών ελέγχων για αυτεπάγγελτα ποινικά αδικήματα.
Οι έρευνες των στελεχών της Οικονομικής Αστυνομίας θα συνεχιστούν και τις επομένες ημέρες σε πρατήρια υγρών καυσίμων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής.

Related posts