Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
28 Μαρ 2024
Ελλάδα

Διόρθωση μηχανογραφικών έως τις 05/07

 

Τα λάθη που έκαναν οι μαθητές  κατά τη  συμπλήρωση των Μηχανογραφικών λόγω της νέας διαδικασίας συμπλήρωσής τους έχουν την δυνατότητα να τα  διορθώσουν. Όχι όμως όλοι αλλά μόνο όσοι  ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες, όπως τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και άλλες.

 

Το υπουργείο Παιδείας με  εγκύκλιο  τους   δίνει  αυτή τη  δυνατότητα γιατί διαφορετικά αν υπάρχουν λάθη οι ποινές είναι ιδιαίτερα αυστηρές και περιλαμβάνουν ακόμη και αποκλεισμό επί δύο χρόνια από τις εξετάσεις.

 

Η διόρθωση των λαθών θα γίνεται με συμπλήρωση υπεύθυνης δήλωσης σε ΚΕΠ ή

Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής των υποψηφίων, για το γνήσιο της υπογραφής και θα κατατίθεται στη Διεύθυνση ή το Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που βρίσκεται πλησιέστερα του τόπου διαμονής τους.

 

Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή ότι δεν θα γίνονται δεκτές υπεύθυνες δηλώσεις που θα έχουν σταλεί με φαξ, όπως επίσης και υπεύθυνες δηλώσεις για αλλαγή προτίμησης σχολών.

 

Η προθεσμία κατάθεσης των υπευθύνων δηλώσεων ορίζεται από 30 Ιουνίου μέχρι 5 Ιουλίου. Άλλωστε οι διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα διαβιβάσουν τις υπεύθυνες δηλώσεις άμεσα μετά τη λήξη της προθεσμίας κατάθεσης στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας.

 

Related posts