Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
29 Μαρ 2024
Ελλάδα

Αύξηση αυτοκτονιών και ασθενειών λόγω της οικονομικής κρίσης

Η κύρια αιτία αύξησης των αυτοκτονιών σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας είναι η οικονομική κρίση. Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται σήμερα σε αμερικανικά ΜΜΕ, το οικονομικό αδιέξοδο και κυρίως η ανεργία έχουν οδηγήσει πολλούς ανθρώπους στην απόφαση να θέσουν τέλος στη ζωή τους.

Μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι στη χώρα μας η ανεργία έχει διπλασιαστεί και κατά συνέπεια αυξήθηκε κατακόρυφα και ο αριθμός των αυτόχειρων. Το 2010 υπήρξαν γύρω στις 7 αυτοκτονίες ανά 100.000 κατοίκους.

Σύμφωνα με δηλώσεις ακαδημαϊκών, οι αυτοκτονίες είναι “μόνο η κορυφή του παγόβουνου” μπροστά σε μια γενικευμένη κατάθλιψη, καθώς είναι φανερά τα σημάδια της κρίσης στην πνευματική υγεία. Σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιρλανδία που έχουν πληγεί περισσότερο παρουσιάζεται αύξηση της αυτοχειρίας λόγω της απόγνωσης.

Ο δρ Ντέιβιντ Στάκλερ, κοινωνιολόγος του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ, ο οποίος έλαβε μέρος στη σχετική έρευνα, δήλωσε ότι “οι αυτοκτονίες μειώνονταν πριν από την οικονομική κρίση και ξαφνικά άρχισαν να αυξάνονται ταυτοχρόνως σε όλες σχεδόν τις χώρες που δοκιμάζονται από την κρίση”, προσθέτοντας επίσης ότι “επιπλέον, οι συνέπειες του άγχους στην υγεία, όπως καρδιοπάθειες και καρκίνος, θα γίνουν εμφανείς ύστερα από αρκετά χρόνια».

Related posts