Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
29 Μαρ 2024
Κοινωνία

Αστυνομικός σε διαθεσιμότητα λόγω γκρουπ στο Facebook

23χρονος αστυφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα λόγω σελίδας στο Facebook, της οποίας ήταν εμπνευστής και διαχειριστής τους τελευταίους τέσσερις μήνες.
Ο τίτλος της σελίδας ήταν «Ομάδα ΔΕΛΤΑ- ΕΛ.ΑΣ», όπου εμφανίζονταν τίτλοι και εμβλήματα υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας που απαγορεύεται και φωτογραφίες με αστυνομικούς της συγκεκριμένης υπηρεσίας.
Μάλιστα, ο διαχειριστής της σελίδας επέτρεπε να γράφονται σχόλια με προτροπές για διάπραξη ποινικών αδικημάτων σε βάρος προσώπων όπως για παράδειγμα «δείρτε τους αναρχικούς»

Σε βάρος του 23χρονου αστυνομικού, ο οποίος υπηρετεί σε Αστυνομικό Τμήμα στην Αττική σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Γενικών Υποθέσεων και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Έπειτα, με εισαγγελική παραγγελία ενημερώθηκε η διαχειρίστρια εταιρεία του Facebook και καταργήθηκε το group.

Mετά από ψηφιακή έρευνα και ανάλυση ηλεκτρονικών ιχνών εντοπίστηκαν και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του δημιουργού και διαχειριστή της ομάδας.

Κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία εισαγγελέα, πραγματοποίησε έρευνα στην οικία του αστυφύλακα, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, εντός του οποίου εντοπίστηκαν αποθηκευμένες φωτογραφίες οι οποίες είχαν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο 23χρονος δεν συνελήφθη καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο και η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Related posts