Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
29 Μαρ 2024
Ελλάδα

Έρημο τοπίο θυμίζει η κατασκήνωση για ΑΜΕΑ μετά από 30 χρόνια!

 

 

 

 

 

 

 

Έρημο τοπίο θυμίζει σήμερα η έκταση οκτώ στρεμμάτων της κατασκήνωσης για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) στη Λεπτοκαρυά Πιερίας, που τα τελευταία 30 χρόνια φιλοξενούσε κάθε καλοκαίρι (Ιούλιο-Αύγουστο) δεκάδες παιδιά με ειδικές ανάγκες, αλλά και ανθρώπους τρίτης ηλικίας, μεταξύ των οποίων και κάποιοι με χρόνια νοσήματα.

Φέτος, η λειτουργία της κατασκήνωσης ανεστάλη, λόγω περικοπών στο αρμόδιο υπουργείο, με αποτέλεσμα, περισσότερα από 700 άτομα που ανανέωναν κάθε χρόνο το «ραντεβού» τους εκεί, να μην είναι … συνεπείς φέτος.

«Μακάρι να μην ζήσετε ποτέ τη στιγμή, που θα πεις σε ένα παιδί με κινητικά προβλήματα ή ακόμα και νοητική υστέρηση ότι φέτος δεν θα κάνει διακοπές με τους φίλους του, γιατί η κατασκήνωση δεν λειτουργεί πια», αναφέρει ο επί 12 χρόνια πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της κατασκήνωσης Στέφανος Μπαστρογιάννης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το λειτουργικό κόστος της κατασκήνωσης δεν υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ και με το ποσό αυτό, όπως διευκρίνισε, εξασφαλίζονται για κάθε φιλοξενούμενο, όλα εκείνα που απαιτούνται για την ασφάλειά του σε όλα τα επίπεδα- τη διατροφή και τη διαμονή του.

Related posts