Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
20 Μαΐ 2022
Auto-Moto

Το νέο Volvo V40…

Το νέο Volvo V40 αναμένεται να παρουσιάσει στο επερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης η Volvo Car Corporation.

Το νέο 5-θυρο hatchback επαναπροσδιορίζει την μικρομεσαία κατηγορία αυτοκινήτου, διαθέτοντας συστήματα και χαρακτηριστικά από μεγαλύτερα μοντέλα της εταιρίας, τα οποία δίνονται με έναν νέο και μοναδικό σχεδιασμό.

«Το νέο Volvo V40 είναι το πρώτο νέο μοντέλο που εξελίχθηκε εξαρχής σύμφωνα με την ανθρωποκεντρική «Σχεδιασμένο Γύρω από Σένα» (Designed Around You) στρατηγική μας. Εξοπλισμένο με μια εντυπωσιακή σειρά high-tech συστημάτων, στοχεύει ξεκάθαρα και μόνο την κορυφή της κατηγορίας του» λέει ο Stefan Jacoby, Πρόεδρος και CEO της Volvo Car Corporation.

Και συνεχίζει: «Χάρη στην πληροφόρηση που είχαμε από έρευνες που κάναμε σε όλο τον κόσμο, το πιο οδηγοκεντρικό νέο αυτοκίνητο της σειράς V διαθέτει ένα εξαιρετικό επίπεδο μοντέρνου σχεδιασμού, ασφάλειας και εξοπλισμού. Το νέο V40 προσφέρει όλα τα στοιχεία που θέλουν οι αγοραστές των σύγχρονων αυτοκινήτων πολυτελείας.»

Ο νέος πίνακας οργάνων χαρακτηρίζεται από πλήρως γραφικές απεικονίσεις των ενδείξεων ενώ προσφέρει στον οδηγό τη δυνατότητα εξατομικευμένης διαρρύθμισης, αυξάνοντας την επικοινωνία μαζί του και παρέχοντας μια ξεκούραστη και απλοποιημένη εμπειρία οδήγησης.

Κορυφαία δυναμικά χαρακτηριστικά οδήγησης

Το νέο Volvo V40 έχει να επιδείξει κορυφαία δυναμική συμπεριφορά. Πλαίσιο και ανάρτηση σχεδιάστηκαν για να προσφέρουν μοναδικές συγκινήσεις στο δρόμο και αληθινή οδηγική ευχαρίστηση.

Η γκάμα των κινητήρων είναι ευρύτατη, ξεκινώντας από τον μικρότερο 1.6 D2 turbo-diesel της Volvo Car Corporation με εκπομπές CO2 μόλις 94 g / km και καταλήγοντας στον υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 2.5 Τ5 με 254 ίππους και επιτάχυνση από 0 στα 100 km/h σε 6,5 δευτερόλεπτα. Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν «start-stop» και σύστημα ανάκτησης ενέργειας πέδησης, ανεξάρτητα από το εάν είναι εφοδιασμένες με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Aσφάλεια και πακέτο υποστήριξης οδηγού

Το Volvo V40 διαθέτει κορυφαίο στην κατηγορία του πακέτο ασφάλειας και υποστήριξης του οδηγού, συμπεριλαμβανομένης της πρωτοποριακής Ανίχνευσης Πεζών με Πλήρως Αυτόματο Φρενάρισμα της Volvo και πολλών άλλων νέων στοιχείων.

Στα καινούρια συστήματα περιλαμβάνεται ο πρώτος στον κόσμο αερόσακος πεζών, η υποβοήθηση διατήρησης πορείας στη λωρίδα κυκλοφορίας με αυτόματη παρέμβαση στο σύστημα διεύθυνσης, και η έξυπνη Υποβοήθηση Παρκαρίσματος που καθιστά ευκολότερο το παράλληλο παρκάρισμα. Το City Safety, το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης με τυπικές ταχύτητες πόλης, έχει εξελιχθεί ακόμα περισσότερο και λειτουργεί τώρα σε ταχύτητες μέχρι 50 km/h.

«Το νέο V40 είναι το πιο ευφυές και ασφαλές -μέχρι στιγμής- μοντέλο της Volvo. Όλα τα στοιχεία του έχουν σχεδιαστεί γύρω από τον οδηγό, βοηθώντας τον να διατηρείται σε εγρήγορση και να είναι καλά ενημερωμένος, ώστε να αποφεύγει όχι μόνο τις επικίνδυνες καταστάσεις αλλά και συγκρούσεις», λέει ο Håkan Abrahamsson, Διευθυντής Εξέλιξης Μικρομεσαίων Αυτοκίνητων και Διευθυντής Προγράμματος του V40.

«Με αυτό το κορυφαίο πακέτο ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της ιδιαίτερης έμφασης που δόθηκε στην προστασία των πεζών, το ολοκαίνουριο V40 στοχεύει στην κατάκτηση της ανώτερης βαθμολογίας στις νέες, ακόμα πιο αυστηρές για το 2012, δοκιμές ασφαλείας του Euro NCAP.»

Related posts