Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
13 Αυγ 2022
Απόψεις

Το ανέκδοτο της ημέρας. “Αρχίζει η ανάκαμψη”

Γράφει ο “Anergos”

Ανέκδοτο έγινε η δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Μάλτα. Την περασμένη Τετάρτη σε συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός μας με τους επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είπε ότι είναι αισιόδοξος και η ανάκαμψη αρχίζει από το 2013. Το είπε ο άνθρωπος ξεκάθαρα ότι τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της χώρας θα φανούν μέσα στον επόμενο χρόνο. Όπως καταλαβαίνετε η δήλωση αυτή άρχισε να κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα και όλοι άρχισαν να λένε ότι πάνε καλά οι δουλειές τους και ότι ο τζίρος τους θα ξετιναχθεί.
Έπεσε πολύ γέλιο γιατί την ίδια ώρα το γερμανικό “Spiegel-online” έγραφε ότι η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο χρόνο για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Μιλούσε για δύο χρόνια παράταση στην εκτέλεση του προγράμματος. Η συνεπαγόμενη (θεωρητική) πτώση του ελληνικού χρέους στα επίπεδα του 120% επί του ΑΕΠ παρατείνεται. Μιλάμε για μια επιπρόσθετη χρηματοδοτική ανάγκη ύψους 32 δισ. ευρώ.
ΟΙ Έλληνες δεν αντέχουν άλλα μέτρα. Το ξέρουν όλοι. Το έχουν καταλάβει όλοι. Παρόλα αυτά οι ξένοι επιμένουν για νέα μέτρα και ο Σαμαράς το μόνο που κάνει είναι να λέει ότι όλα πάνε καλά. Αν δεν απατώμαι υπάρχει και σχετικό άσμα «όλα πάνε καλά»
Την ώρα που ο Σαμαράς έλεγε ότι βλέπει φώς και του χρόνου θα αναπνεύσουμε ( δεν μας είπε αν θα χρησιμοποιούμε αναπνευστήρες) ο πρώην Βουλευτής και Τομεάρχης ΜΜΕ του ΛΑΟΣ Κώστας Αϊβαλιώτης δήλωνε για τις …δηλώσεις .Ανάκαμψη ή παράκαμψη; Ο πρωθυπουργός είναι, πιθανότατα, ο μόνος Έλληνας που προβλέπει το 2013 “ανάκαμψη”. Αυτό που χρειάζεται όμως, είναι “παράκαμψη” της κυβέρνησης η οποία το μόνο που έχει να παρουσιάσει είναι μια συνεχή επίκυψη στους τραπεζίτες και στην Μέρκελ…”

Στίς παρελάσεις σκίζουμε…..
Έτσι είναι τα πράγματα. Από όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα, από τα συνεχόμενα πυρά εναντίον των Ελλήνων, η μόνη που γελάει είναι η κυρία Μέρκελ που παίζει σε ξένο γήπεδο χωρίς αντίπαλο.
Έχει χαθεί η μπάλα. Απαιτούνται 13.5 δισεκατομμύρια ευρώ λένε στο Reuters. Από την άλλη πλευρά η Handelsblatt έλεγε ότι σύμφωνα με ευρωπαίο διπλωμάτη, το ποσό δεν θα καλυφθεί μέσω δανείων.
Εμείς με την απλή λογική με βάση τα νούμερα που διοχετεύουν πιστεύουμε ότι θα έρθουν και άλλοι φόροι. Και θα έρθουν γιατί μόνο αν υπάρξει κούρεμα του χρέους θα αναπνεύσουμε. Και κούρεμα δεν βλέπω να γίνεται. Οι Γερμανοί το απορρίπτουν. Το ΔΝΤ ξεκαθάρισε ότι δεν είναι διατεθειμένο να συνεισφέρει σε περαιτέρω παράταση εκτέλεσης του ελληνικού προγράμματος. Δηλαδή όλα ανάποδα.
Οι ”New York Times”, λένε ότι η Ελλάδα με λίγα χρήματα θα μπορούσε να αγοράσει το χρέος της. Ο καθένας λέει ότι θέλει. Εκ του ασφαλούς μπορεί να λέει ο καθένας ότι θέλει.
Το πρόβλημα όμως παραμένει. Και ο ελληνικός λαός σηκώνει στις πλάτες του τα λάθη των πολιτικών. Των εκάστοτε πολιτικών. Αυτών που μας ήρθαν ως περιφερόμενοι μάγοι και μας έκαναν το μεγαλύτερο κακό που θα μπορούσαν να κάνουν στους περήφανους Έλληνες.

Related posts