Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
06 Δεκ 2021
Ελλάδα

“ΤΙΝΑΞΕ”.. ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ


Ενας 16χρονος ήταν ο “εισβολέας” στα ηλεκτρονικά συστήματα στην επίσημη σελίδα της Interpol το Φεβρουάριο του 2008, αλλά και σε κυβερνητικές ιστοσελίδες των Η.Π.Α. το Φεβρουάριο του 2009.
Οι σάρωση του κυβερνοχώρου από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ύστερα από δύο χρόνια, οδήγησαν στη  σύλημη του 18χρονου σήμερα CRACKER.
Οι κατηγορίες που του αποδίδονται, είναι της «Παραβίαση στοιχείων υπολογιστή», «Απάτη με υπολογιστή», «Πλαστογραφία» και παράβαση των Ν. «Περί  Όπλων», «Περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων», «Προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα»» όλα μέσω διαδυκτίου.

Οι Γαλλικές και οι Αμερικάνικες Αρχές, ενημέρωσαν τους ομολόγους τους, στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για ηλεκτρονική επίθεση στις  επίσημες ιστοσελίδες της Interpol και σε κυβερνητικές ιστοσελίδες των Η.Π.Α.
Με στοχευμένες έρευνες και ενδελεχείς ψηφιακές αναλύσεις, προέκυψε ότι τα  ψηφιακά ηλεκτρονικά ίχνη της επίθεσης ταυτίζονται σε Έλληνα χρήστη του Ίντερνετ, ο οποίος διαμένει στο Μπραχάμι Αττικής, και ενημερώθηκε άμεσα η  Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ.Ελενα Ραϊκου.
Το πρωί της Δευτέρας (06/06) κλιμάκιο Αστυνομικών, παρουσία δικαστικού λειτουργού, διεξήγαγε αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του18χρονου, κατά την οποία βρέθηκε αποδεικτικό υλικό, το οποίο πιστοποιεί ότι ο 18χρονος χρήστης του Ίντερνετ είναι ο  διαχειριστής server, από τον οποίο είχαν γίνει οι κακόβουλες κυβερνοεπιθείσεις – (CRACKING)- ενώ από την ψηφιακή έρευνα που έγινε στο σπίτι του 18 χρονου, ταυτοποιήθηκε το ψευδώνυμο με το οποίο είχαν γίνει οι κυβερνοεπιθέσεις. Σε έρευνα, οι Αστυνομικοί, εντόπισαν και πλούσιο έντυπο υλικό, που αποδείκνυε τη διεθνήπαράνομη δράση του, σε διάφορες μορφές διαδικτυακής παραβατικότητας.
Ο 18χρονος, μέσω ειδικού λογισμικού κατασκεύαζε  BOTNETS(τεχνολογία με την οποία μέσω ειδικού λογισμικού CRACKERS, διοχετεύουν στο διαδίκτυο κακόβουλα αρχεία, με αποτέλεσμα ο κάτοχος του Η/Υ ο οποίος έχει δεχθεί την επίθεση, δεν μπορεί να διαχειριστεί τον Η/Υτου- μετατρέπεται σε ΖΟΜΒΙΕ– και με αυτό τον τρόπο, έχανε όλα του τα αρχεία) και πραγματοποιούσε   ηλεκτρονικές  επιθέσεις και παραβίαζε υπολογιστικά συστήματα εκ του ασφαλούς.
Στο σπίτι του 18χρονου, οι Αστυνομικοί εντόπισαν  130 πιστωτικές κάρτες, οι οποίες περιέχουν στοιχεία λογαριασμών τρίτων, ενώ κατασχέθηκαν επίσης (2) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, (1) εσωτερικός σκληρός δίσκος, (3) εξωτερικοί φορητοί σκληροί δίσκοι, (1) φορητή συσκευή μνήμης, (1) δρομολογητής(router), (1) κινητό τηλέφωνο. (1)συσκευή αντιγραφής- ηλεκτρονικός καρταναγνώστης, τύπου «POS», (125) λευκές – ασυμπλήρωτες κάρτες με μαγνητική ταινία, (5) λευκές  κάρτες, με μαγνητική ταινία στις οποίες υπάρχουν εγγραφές με στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, δελτίο ταυτότητας για το οποίο έχει δηλωθεί απώλεια, (3) πιστωτικές κάρτες με διαφορετικά στοιχεία που δεν αντιστοιχούν στον κάτοχό του,  (1) συσκευή πλαστικοποίησης, (1) αντιασφυξιογόνα μάσκα χημικών αερίων, φωτοβολίδες, βεγγαλικά και κυνηγετικά φυσίγγια, (1) πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων, (2) μαχαίρια, (2) αεροβόλα πιστόλια, (1) συσκευή σκοπευτικού λέιζερ, (1) νάιλον συσκευασία με  (8) κομμένα φυσίγγια, από τα οποία είχε αφαιρεθεί η πυρίτιδα και είχε τοποθετηθεί σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Σε κρύπτη οι αστυνομικοί στο περιεχόμενο βιβλίου, είχε αποθηκεύσει  το ποσό των #7.850€#,  και #300$#  Η.Π.Α.
Παράλληλα από το τμήμα Δίωξης Ηλεκτονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε και  η Επιτροπή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εισόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας, ενώ μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής συνεργασίας  θα ερευνηθεί η συμμετοχή του 18χρονου και  σε άλλες αξιόποινες πράξεις  που αφορούν  διαδικτυακή εγκληματικότητα και έχουν να κάνουν με διαδικτυακές επιθέσεις τύπου DDOS,παραβιάσεις λογαριασμών PAYPAL,τραπεζικών λογαριασμών μέσω e banking,λογαριασμών my space και face book κ.α.
Ο 18χρονος, οδηγήθηκε  σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.-

Related posts