Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
28 Νοέ 2020
Κοινωνία

Την Τετάρτη η απολογία του Τάσου Θεοφίλου

Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, πήρε από τον 10ο τακτικό ανακριτή, ο 29χρονος Τάσος Θεοφίλου, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην αιματηρή ληστεία στην Πάρο.Η παράταση δόθηκε από τον ανακριτή προκειμένου ο Θεοφίλου να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο.

 

Ο 29χρονος αντιμετωπίζει μεταξύ άλλων την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής και η αναβολή δόθηκε κατόπιν αιτήματος του ίδιου επειδή δεν έχει δικηγόρο.

 

Μάλιστα, ζήτησε τη βοήθεια δημοσιογράφων προκειμένου να έρθει σε επαφή με συγκεκριμένο δικηγόρο. Mετά από έρευνες των αστυνομικών αρχών, εντοπίστηκε στην πόλη της Λαμίας διαμέρισμα που είχε νοικιάσει ο 29χρονος.

 

Έρευνες στη Φθιώτιδα

 

Ένα περιφερειακό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Λαμία, που βρίσκεται στην οδό Βασιλικών στη νότια πλευρά της πόλης, είχε βιντεοσκοπήσει ο 30χρονος Τάσος Θεοφίλου, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας.

 

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να ξετυλίξουν το κουβάρι μέσα από τις κάμερες της τράπεζας, χωρίς όμως να βρεθεί κάτι και όπως τουλάχιστον επιμένουν πληροφορίες «δεν εντοπίστηκαν στοιχεία που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν».

 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η συγκεκριμένη τράπεζα έχει αρκετά σημεία διαφυγής, κυρίως προς την Εθνική οδό Λαμίας- Αθηνών. Στον ίδιο δρόμο και πολύ κοντά, υπάρχουν και άλλα καταστήματα τραπεζών, ενώ οι πληροφορίες σημειώνουν πως οι αστυνομικοί προσπαθούν να βρουν πιθανές απαντήσεις και στις κάμερες που υπάρχουν εκεί.

 

Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι αστυνομικοί το τελευταίο εικοσιτετράωρο προσπάθησαν να εντοπίσουν πιθανά στοιχεία, είτε από τη γύρω περιοχή, είτε στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Λιανοκλαδίου, χωρίς όμως να γίνει γνωστό αν κατατέθηκαν κάποια στοιχεία.

 

Aπό το 2010 τον είχε εντοπίσει η EΛ.ΑΣ

 

Αναζητούμενος από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εδώ και σχεδόν δύο χρόνια ήταν ο 30χρονος Αναστάσιος Θεοφίλου, ο οποίος συνελήφθη, ως ένας εκ των δραστών της ένοπλης αιματηρής ληστείας στην ALPHA BANK στη Νάουσα της Πάρου.

 

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΑΣ Χρήστου Μανούρα, ο Α. Θεοφίλου είχε εντοπισθεί από τον Νοέμβριο του 2010, στην ομάδα ατόμων, τα οποία, μετά έναν μήνα, συνελήφθησαν ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης.

 

Τότε δεν είχε αναγνωρισθεί, αλλά από την έρευνα προέκυπτε ως άτομο που, κυρίως, είχε τον τομέα αντιπαρακολούθησης των μελών της οργάνωσης και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προσπαθούσε να εξακριβώσει τα στοιχεία της ταυτότητάς του. Δεν τα κατάφερε, παρά μόνο μετά τη ληστεία στην Πάρο, κατά την οποία προέκυψαν συγκεκριμένα στοιχεία, οπτικού και γενετικού υλικού.

 

Μετά τη ληστεία στην Πάρο και τη δολοφονία του Δημήτρη Μίχα, 53 χρονων, ο οποίος προσπάθησε να αναχαιτίσει τους δράστες κατά τη διαφυγή τους, οι αστυνομικές αρχές είχαν στα χέρια τους το καπέλο του Θεοφίλου με γενετικό υλικό, αλλά και φωτογραφίες από το βίντεο της κάμερας ασφαλείας της Τράπεζας.

 

Σύμφωνα με τα όσα είπε σήμερα ο κ. Μανούρας, ο Θεοφίλου, που είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, δεν εργαζόταν αλλά έμενε κυρίως στην Αθήνα. Είχε εντοπισθεί κατά τη σύλληψη μελών τρομοκρατικής οργάνωσης στο Αγρίνιο και μετά τη ληστεία της Πάρου κινήθηκε μεταξύ Αθηνών και Λαμίας, στην οποία συμμετείχε σε προετοιμασία ληστείας Τράπεζας. Μάλιστα με ειδική βιντεοκάμερα που είχε προσαρμοσθεί σε σέλα ποδηλάτου γινόταν καταγραφή του χώρου της Τράπεζας ώστε να υπάρχει η προετοιμασία για τη ληστεία.

 

Ο Θεοφίλου, που είχε ξυρίσει πρόσφατα το κεφάλι του για να αλλάξει τα χαρακτηριστικά του, αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του στον Κεραμεικό, ενώ διαπιστώθηκε ότι έμενε σε ξενοδοχείο στο Μοναστηράκι.

 

Η Αστυνομία ζητεί οποιαδήποτε πληροφορία και ειδικότερα από την περιοχή της Λαμίας και της Πάρου για την υπόθεση και οι πολίτες που γνωρίζουν κάτι παρακαλούνται να επικοινωνούν στους αριθμούς κλήσης 170, 1014 και 1964 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου της ΕΛΑΣ, εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Related posts