Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
24 Φεβ 2024
Απόψεις

Τα σαΐνια της Κυβέρνησης φορολογούν και τα παιδιά

Της Ξένιας Καραγεώργη
Η φορολόγηση των παιδιών πριν λίγους μήνες θα μας φαινόταν ως ένα κακόγουστο αστείο ή ένα μέτρο που θα εφαρμοζόταν στην Κίνα ή στην Ινδία, χώρες με δημογραφική έκρηξη και πληθυσμό που υπολογίζεται με αριθμούς δισεκατομμυρίων. Και όμως συμβαίνει και στην Ελλάδα..!!!
Αποφάσισαν να φορολογήσουν τις οικογένειες με παιδιά , σε μια χώρα όπου το δημογραφικό είναι τεράστιο πρόβλημα , καθώς το ποσοστό γονιμότητας έχει μειωθεί από 2,23 σε 1,43 παιδιά ανά γυναίκα τα τελευταία 30 χρόνια , ενώ ο αριθμός τον γεννήσεων ξεπερνά μόνο κατ’ ελάχιστο , συγκριτικά, τον αριθμό των θανάτων.
Η φορολόγηση των τέκνων είναι πλέον πραγματικότητα στην Ελλάδα του 2012. Καταργούνται τα πρόσθετα αφορολόγητα λόγω τέκνων , που είναι σήμερα 2.000 ευρώ για ένα παιδί, 4.000 ευρώ για δυο παιδιά , 7.000 ευρώ για τρία παιδιά και 10.000 ευρώ για τέσσερα παιδιά.
Το τελευταίο λοιπόν εφεύρημα των «σαϊνιών» , των «οικονομικών εγκεφάλων» της κυβέρνησης είναι ότι τα παιδιά κάθε οικογένειας φορολογούνται κανονικά, σαν να πρόκειται για εργαζομένους, παρόλο που, σε ότι αφορά τους μισθωτούς από 1 Ιανουαρίου 2013 καταργείται και το επίδομα τέκνων. Έτσι τα σαΐνια των οικονομικών επιτελείων της Κυβέρνησης εκλαμβάνουν τα παιδιά ως τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης και τα εξισώνουν με τους φόρους για τα αυτοκίνητα , τα κότερα και γενικότερα με κάθε απόκτημα που θεωρείται είδος πολυτελείας.
Εκεί φτάσαμε πλέον! Το παιδί να θεωρείται είδος πολυτελείας, το οποίο μπορεί να αποκτήσει μια οικογένεια που βγάζει πολλά χρήματα , ώστε να το συντηρεί χωρίς την βοήθεια του κράτους , αλλά και παράλληλα να πληρώνει και φόρους επιπλέον διότι αποτελεί είδος πολυτελείας. Πώς και οι κυβερνώντες ακόμα δεν σκέφτηκαν να θεσπίσουν κάποιο ευεργετικό νόμο παρότρυνσης για παιδική εργασία, ή να καταργήσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση (μέχρι τα ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ σημερινά μέτρα δεν το σκέφτηκαν , αλλά ποτέ δεν ξέρεις στα επόμενα αυριανά ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ μέτρα ).
Καταργώντας πλέον το αφορολόγητο που υπήρχε για κάθε παιδί, καταργώντας το επίδομα τέκνων από τους δημοσίους υπαλλήλους – όσο αφορά για το επίδομα γάμου ούτε λόγος , μόνο για ανέκδοτο , το μήνυμα είναι σαφές: Για όσους Ελληνες φορολογούμενους αποφασίζουν να κάνουν παιδιά, μην τολμήσετε να το κάνετε γιατί θα το πληρώσετε ακριβά. Παιδιά έχουν δικαίωμα να αποκτήσουν μόνο οι πλούσιοι, οι πολιτικοί και οι κολαούζοι τους. Πλέον είναι απίστευτο και όμως αληθινό, και καθόλου υπερβολικό πως για να κάνεις παιδιά, θα πρέπει να περάσεις από τον λογιστή σου για να σου υπολογίσει το φόρο πολυτελείας απόκτησης τέκνου.
Η πιο βασική όμως προέκταση και επίπτωση αυτών των μέτρων, δεν είναι ότι αποτελεί ένα ακόμη δυσβάσταχτο οικονομικό μέτρο, αλλά το συγκεκριμένο μέτρο έχει επίδραση στην ρίζα της κοινωνίας, την οικογένεια και στις δομές της. Από την Τουρκοκρατία έχουν οι Έλληνες να πληρώσουν φόρο για τα παιδιά που έκαναν , καθώς κατέβαλαν τον λεγόμενο «κεφαλικό φόρο» στους δυνάστες για το κάθε παιδί που αποκτούσαν.
Και πλέον τίθενται και πολλά άλλα ζητήματα , από την επιβίωση του Έθνους μας η οποία διακυβεύεται κυριολεκτικά καθώς πλέον το οικονομικό αυτό μέτρο αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα τεκνοποίησης και δεδομένου του τεράστιου δημογραφικού προβλήματος , έως την διατήρηση της αξιοπρέπειάς μας σε ψυχολογικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο.

Related posts