Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
13 Απρ 2024
Πολιτική

Τα Πρωτοχρονιάτικα μηνύματα της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας

Αναφορές στην οικονομική κρίση και στις θυσίες του ελληνικού λαού περιέχουν τα Πρωτοχρονιάτικα μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας, καθώς και την ελπίδα ότι το 2013 θα είναι καλύτερο.

 

«Ο ελληνικός λαός έχει τραβήξει πολλά και τραβάει πολλά. Έχει δικαίωμα στην αισιοδοξία. Έχει δικαίωμα στην προοπτική και την ελπίδα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα που του τραγούδησαν στη Θεσσαλονίκη οι πρόσκοποι της τοπικής Εφορείας Νεάπολης.

 

«Το 2013 είναι η χρονιά της στροφής. Οι θυσίες πιάνουν τόπο. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει και θα γίνει ξανά ισότιμη μέσα στην Ευρώπη, ανταγωνιστική, αυτοδύναμη. Θα οικοδομήσουμε το νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας σε στέρεες βάσεις, με συνοχή, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, με έξυπνο τρόπο. Κρατάμε το κλειδί του μέλλοντος της πατρίδας μας στα δικά μας χέρια. Και θα ανοίξουμε το μέλλον της πατρίδας» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

 

Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον πρόεδρο και τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς έψαλλε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας.

 

«Πιστεύω ότι η καινούρια χρονιά θα είναι καλύτερη από τις προηγούμενες», είπε ο Φώτης Κουβέλης, επισημαίνοντας ότι «ο τόπος θα βγει μπροστά με δουλειά, με υπομονή, με επιμονή και με την αλληλεγγύη που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στον ελληνικό λαό, σε όλους τους πολίτες».

 

«Πρέπει να βγούμε από αυτό το στενό δρόμο, να βαδίσουμε σε μεγάλες λεωφόρους και προς την κατεύθυνση αυτή χρειάζεται η συμμετοχή όλων. Για εμάς, τα κάλαντα της πρωτοχρονιάς από τους Ποντίους είναι ένα ελπιδοφόρο στοιχείο, με την έννοια ότι η ενότητα που εκφράζει ο ποντιακός λαός, είναι ενότητα η οποία πρέπει να γίνει υπόθεση για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία» συμπλήρωσε ο κ. Φ. Κουβέλης.

 

«Η χρονιά που πέρασε μπορεί να σημαδεύτηκε από τη συνέχιση της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής για το λαό και τη χώρα, δημιούργησε, ωστόσο, προσδοκίες για την ανατροπή της» αναφέρει στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

 

«Προσδοκίες που γέννησαν οι διαρκείς αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας, που γέμισαν δρόμους και πλατείες, διεκδικώντας μια καλύτερη ζωή με αξιοπρέπεια και περισσότερη δημοκρατία. Προσδοκίες που δημιουργούνται από την απόρριψη του μνημονίου από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού» συνεχίζει η ανακοίνωση.

 

«Με την πεποίθηση ότι αυτές οι γιορτές μπορεί να είναι οι τελευταίες με μνημόνια, κι ότι το 2013 μπορεί να είναι μια χρονιά μεγάλων, νικηφόρων αγώνων και ανατροπών, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εύχεται σε όλους τους συμπολίτες μας υγεία και ευτυχία και υπόσχεται ότι θα βρεθεί μαζί με την κοινωνία σε όλες τις δύσκολες μάχες της επόμενης περιόδου» προσθέτει η ανακοίνωση.

 

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ έψαλλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

 

«Είναι παραπάνω από σίγουρο ότι η κινητήρια δύναμη των θετικών εξελίξεων δεν είναι μόνο η αγανάκτηση και οργή για τα μεγάλα, ασήκωτα και υπαρκτά οξυμένα προβλήματα. Πάνω απ’ όλα είναι τα προβλήματα, αλλά και η συνειδητοποίηση της βαθύτερης ρίζας και αιτίας των προβλημάτων. Αυτή είναι και η ελπίδα που πρέπει να δημιουργήσει ο λαός, για να ξεκινήσει το 2013» είπε η κ. Παπαρήγα.

 

Related posts