Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
07 Οκτ 2022
Ελλάδα

Σε στάσεις εργασίας οι γιατροί στο νοσοκομείο Σύρου


Σε ιδιαίτερα… επικίνδυνα μονοπάτια βαδίζει η υγεία στο Γενικό Νοσοκομείου της Σύρου και κατ’ επέκταση των Κυκλάδων. Εδώ και δυο εβδομάδες οι ειδικευόμενοι γιατροί του μεγαλύτερου νοσοκοκομείου του νομού μας βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, ενώ από τη Δευτέρα(14/5) στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι ειδικευμένοι πλέον. Εκείνοι όχι με επίσχεση εργασίας αλλά με κυλιόμενες στάσεις εργασίας από τις 9 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι. Πρακτικά αυτό σημαίνει οτι από τη Δευτέρα δε θα πραγματοποιούνται τακτικά εξωτερικά Ιατρεία, εργαστηριακές-απεικονιστικές εξετάσεις και προγραμματισμένα χειρουργεία. Εξαιρετικά επικίνδυνες κατάστάσεις δηλαδή για τους ασθενείς που έχουν πρόβλημα και θα είναι αναγκασμένοι πλέον να περιμένουν να λυθεί το πρόβλημα για να βρουν την… υγειά τους. Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι άλλο από τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους εφημεριών των πρώτων δυο μηνών του 2012. Ενώ λοιπόν είχαν (σύμφωνα με τους ίδιους) την υπόσχεση της διοίκησης του νοσοκομείου Σύρου ότι ως σήμερα 11/5 το θέμα θα επιλύονταν και θα έπαιρναν τα χρήματα που τους οφείλονταν δεν πήραν ούτε ευρώ! Έτσι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις από την προσεχή Δευτέρα. Χαρακτηριστική είναι μάλιστα η επιστολή του εκπροσώπου των ειδικευόμενων ιατρών κ. Πάνου Βενιέρη, οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εδώ και δυο εβδομάδες. Αναλυτικά αναφέρει στην επιστολή του:
 
«Συν Αθηνά και χείρα κίνει»
 
Ερμούπολη, 11/05/2012
 
Δε φτάνει μόνο να διαπιστώνεις το πρόβλημα. Δε φτάνει μόνο να εκφράζεσαι διαμαρτυρόμενος. Δε φτάνει μόνο να διαθέτεις τη πρόθεση να αντιδράσεις. Πρέπει και να το πράξεις, όταν σε κοροιδεύουν σαν να είσαι μικρό παιδί, όταν σε εμπαίζουν σαν να είσαι ανόητος, όταν θεωρούν κεκτημένο τους την δική σου φιλότιμη προσπάθεια.
 
Επιτέλους, οι Ιατροί (Ειδικευμένοι) του Νοσοκομείου της Σύρου, αποφάσισαν να πράξουν το αυτονόητο. Να αντιδράσουν με κάποιο τρόπο στην αδιανόητη, ατέρμονη κοροιδία των διοικούντων, όσον αφορά τη μη καταβολή των εφημεριών Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου. Εδώ και δύο μήνες, βιώνουμε μια διελκυστίνδα μετατώπισης ευθυνών για τη μη καταβολή, από τη μία δημόσια υπηρεσία στην άλλη, τη στιγμή που όλα τα υπόλοιπα Νοσοκομεία της χώρας ή έστω σχεδόν όλα, έχουν πληρώσει τα δεδουλευμένα χρήματα των Ιατρών τους και ενώ η διοίκηση του Νοσοκομείου μας διαβεβαιώνει ότι έχει πράξει εγκαίρως τα απαραίτητα. Συνεχώς ενημερωνόμαστε για αρχές και υπηρεσίες του Δημοσίου, που μεταθέτουν τις ευθύνες πότε η μία στην άλλη και πότε όλες μαζί στα Υπουργεία.
 
Εδώ και δύο εβδομάδες, οι Ειδικευόμενοι Ιατροί του Γ. Ν. Σύρου, βρισκόμαστε σε επίσχεση εργασίας για τον ίδιο λόγο, και κανένας δεν ασχολήθηκε, κανένας δεν αγχώθηκε, κανένας δεν ενδιαφέρθηκε. Και όλο αυτό το διάστημα παρακαλούσαμε τους συναδέρφους μας Ειδικευμένους να μας συμπαρασταθούν και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, για να καταλάβουν οι διοικούντες οτι δεν έχουν το δικαίωμα να μας εμπαίζουν και να μας υποτιμούν με αυτό τον ευτελιστικό τρόπο. Σήμερα όμως, ημερομηνία για την οποία μας είχαν υποσχεθεί να καταβάλουν τις εφημερίες μας και που για μια ακόμη φορά το αναξιόπιστο Κράτος απέδειξε οτι ψεύδεται κατ’ επάγγελμα, ο κόμπος έφτασε στο χτένι και οι Ειδικευμένοι συνάδερφοι ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις μας και αποφάσισαν τη καθημερινή στάση της εργασίας τους. Να η απόφασή τους :
 
«Μετά από έκτακτη συνεδρίαση της πλειοψηφίας των Ιατρών του Γ. Ν. Σύρου και σε απάντηση σχετικού εγγράφου της Διοικήσεως του Νοσοκομείου περί μη καταβολής των εφημεριών Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2012, αποφασίσαμε τη κυλιόμενη 4ωρη στάση της εργασίας μας 09.00’ – 13.00’, από τη Δευτέρα 14/05/2012 και έως της καταβολής των δεδουλευμένων μας. Η απαράδεκτη συμπεριφορά των διοικούντων και του Υπουργείου Υγείας και ο καθημερινός εμπαιγμός μας τους τελευταίους 2 μήνες, πρέπει να σταματήσει αμετάκλητα.» Πρακτικά αυτό σημαίνει οτι από τη Δευτέρα δε θα πραγματοποιούνται τακτικά εξωτερικά Ιατρεία, εργαστηριακές-απεικονιστικές εξετάσεις και προγραμματισμένα χειρουργεία. Η ισχύς εν τη ενώσει μπορεί να κάμψει τη μισαλλοδοξία. Αλλωστε το να μη πράττεις τίποτα, το να μην αντιδράς στην αδικία, είναι τελικά, η χειρότερη μορφή βίας.
 
ΠΑΝΟΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ
 
ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ-ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ

Related posts