Κίνδυνος να μην υπάρχει στα πιάτα των καλοφαγάδων η ντόπια καραβίδα στα τσιπουράδικα του Βόλου καθώς οι ποσότητες που αλιεύονται έχουν μειωθεί δραματικά. Στο 4ο Συνέδριο Υδρολογίας της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εκφράστηκε η αγωνία του για την τραγική μείωση του ιχθυακού αποθέματος της καραβίδας στον Παγασητικό. Αιτία αυτής της κατάστασης είναι ελάχιστοι αλιείς που συνεχίζουν να αλιεύουν με ιχθυοπαγίδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο συνέδριο τονίστηκε ότι ο Παγασητικός παράγει ακόμη απόθεμα, όχι όπως πριν από 20 χρόνια, αλλά παράλληλα υφίσταται την επίδραση της Μεσογείου. Γι αυτό θα πρέπει όλοι να προσέξουν για να κρατήσουν τουλάχιστον το σημερινό επίπεδο. η Σχολή θα συνεχίσε τις έρευνές της για το ιχθυακό απόθεμα του Παγασητικού με την τράτα που έχει στη διάθεσή της έτσι ώστε να συγκρίνει τα περσινά με τα σημερινά δεδομένα. Στο 4ο Συνέδριο Υδρολογίας μίλησαν πάνω από 100 Έλληνες και ξένοι ακαδημαϊκοί.