Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
19 Μαΐ 2021
Ελλάδα

Προβλήματα στις μετακινήσεις τη Μεγάλη Εβδομάδα!


Η προαναγγελθείσα 48ωρη απεργία των ναυτικών, που κήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία για τη Μεγάλη Εβδομάδα, αναμένεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα ενώ την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι πιέσεις προς την ΠΝΟ να μην προχωρήσει, τελικά σ’ αυτές τις κινητοποιήσεις.
Μεγάλη ακτοπλοϊκή εταιρεία, ανέφερε στο ΑΜΠΕ, ότι τη Μ. Τρίτη και τη Μ. Τετάρτη, πρόκειται να ταξιδέψουν συνολικά μόνο για τις Κυκλάδες, περίπου 7.000 άτομα.
Όπως ανέφεραν στελέχη της εταιρείας, αν τελικά πραγματοποιηθεί η απεργία της ΠΝΟ, όσοι επιβάτες δεν καταφέρουν να βρουν πλοίο, κάποια άλλη μέρα μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, τότε θα τους επιστραφεί το αντίτιμο του εισιτηρίου.
Σύμφωνα με ταξιδιωτικά πρακτορεία, πολλοί επιβάτες, πάντως, που επρόκειτο να ταξιδέψουν τη Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη, έχουν ήδη αλλάξει τις ημερομηνίες των εισιτηρίων τους για Μ. Δευτέρα και Μ. Πέμπτη.
Για τεράστιας σημασίας επιπτώσεις από την απεργία στην εθνική οικονομία, έκανε λόγο με σημερινή επιστολή του προς την ΠΝΟ, το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, το οποίο κάλεσε άμεσα σε διάλογο τους 14 εκπροσώπους των ναυτεργατικών σωματείων, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι δεν έχει λάβει καμία επιστολή έως σήμερα, για νέα θέματα ή αιτήματα των ναυτεργατών.
Συνδικαλιστικές πηγές ανέφεραν ότι, πιθανότατα, αύριο αναμένεται να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, προκειμένου να αποφασίσει, αν τελικά θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τελικά, ενώ στελέχη του υπουργείου εκφράζουν αισιοδοξία για αναστολή της κινητοποίησης.
Ο βουλευτής Α’ Πειραιά Δημήτρης Καρύδης, με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει απαράδεκτη την απεργία των ναυτεργατών τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ κατηγορεί τους συνδικαλιστές ότι εξυπηρετούν στενά κομματικά συμφέροντα και τυφλά προεκλογικά παιχνίδια.
Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης σε ανακοίνωσή του διερωτάται με ποιο δικαίωμα μια μειοψηφία καταδικάζει τα νησιά σε απομόνωση και οικονομική ανέχεια, την ώρα που χιλιάδες επαγγελματίες προσπαθούν στην κυριολεξία να επιβιώσουν.
Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση της ΠΝΟ για την 48ωρη απεργία των ναυτεργατών ελήφθη με 7 ψήφους υπέρ, 5 κατά και ένα λευκό.
Το συνδικαλιστικό όργανο των ναυτικών ζητά την απόσυρση δύο διατάξεων, που αφορούν αφενός την άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα και αφετέρου την ένταξη του Οίκου Ναύτου, του ιατροφαρμακευτικού φορέα των ναυτικών, από 1ης Απριλίου, στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Ζητά επίσης να αντιμετωπιστεί το θέμα της ανεργίας των ναυτικών, να υπογραφούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας για το 2012 και να σταματήσει η περικοπή των συντάξεων.
Το μεσημέρι, δεκάδες εν ενεργεία και συνταξιούχοι ναυτικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το κτίριο του Οίκου Ναύτου στην πλατεία Τερψιθέας στον Πειραιά και στη συνέχεια πορεία προς το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Η κινητοποίηση οργανώθηκε από τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ.

Related posts