Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
08 Αυγ 2022
Ελλάδα

Πολίτες έστειλαν στο νοσοκομείο συμμορία ανηλίκων!

Ήταν αναμενόμενο και αυτό συνέβη. Ο λόγος για την περιβόητη συμμορία των “Locos c”, που χθες το βράδυ επεχείρησε να τα βάλει με μερικούς οπαδούς του Ολυμπιακού έξω από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο χώρο του Μιχάλειου Κτιρίου.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι ανήλικοι συμμορίτες, κατά την πάγια τακτική τους, επεχείρησαν αναίτια να προπηλακίσουν αναίτια έναν νεαρό. Έπειτα από μικροσυμπλοκές το θύμα της φασαρίας ειδοποίησε περίπου 15 άτομα από τον περίγυρό του, με αποτέλεσμα οι ανήλικοι δράστες να πάρουν ένα καλό μάθημα για την παραβατική τους συμπεριφορά.

Στο σημείο έσπευσε αμέσως η ασφάλεια Χίου, που προχώρησε στην προσαγωγή 12 ατόμων, μελών της συμμορίας, ηλικίας από 15 έως 25 ετών, τα οποία και ανέκρινε για τα περαιτέρω. Μάλιστα από τις συμπλοκές 3 από τους νεαρούς των “Locos c” οδηγήθηκαν στο Νοσοκομείο καθώς είχαν τραυματιστεί, όμως αμέσως πήραν εξιτήριο από το τμήμα των επειγόντων περιστατικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλαίσια των επιτόπιων ελέγχων βρέθηκε και μία νάιλον συσκευασία, που περιείχε 15 γραμμάρια χασίς.

Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ

Από τη μία ο τρόπος δράσης των 15 αλλά και η πληθώρα περιστατικών φανερώνουν κατατείνουν στην ύπαρξη οργανωμένης ομάδας, όμως τα στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές είναι ελλιπή με αποτέλεσμα να μην μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορία για σύσταση συμμορίας που θα τους οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης.

Η ένταξη στη συμμορία

Και αν η σύλληψη των συγκεκριμένων ατόμων παραμένει ζητούμενο, το σίγουρο είναι ότι από τις μέχρι τώρα πληροφορίες έχει διαφανεί τόσο η οργάνωση της συγκεκριμένης ομάδας όσο και ο τρόπος δράσης.

Η ένταξη κάποιου στη συγκεκριμένη συμμορία, ξεκινάει με την προσέγγιση νεαρών ατόμων από ήδη μέλη με την παρότρυνση να ενταχθεί στην ομάδα. Μάλιστα η προσέγγιση γίνεται είτε μέσω κοινωνικών δικτύων, είτε με κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Αυτό αποτελεί και έναν βασικό λόγο που οι υπεύθυνοι της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος αλλά και η ασφάλεια με σειρά ενημερώσεων τους σε σχολεία του νησιού συνιστούν στους γονείς να επιβλέπουν την παρουσία των παιδιών τους στο διαδίκτυο ενώ έχουν θέσει το ηλικιακό στάδιο της προεφηβίας ως κόκκινη γραμμή για τη δημιουργία λογαριασμού σε κάποια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα μέλη και η κορυφή της συμμορίας

Σαν μέλος της ομάδας, στη συγκεκριμένη περίπτωση νοείται όποιος ενταχθεί σε αυτή και ακολουθήσει συγκεκριμένο τρόπο δράσης.

Πάντως σε γενικότερο επίπεδο, τα 15 περίπου μέλη της συμμορίας, ανήκουν σε ένα ηλικιακό φάσμα από 15 περίπου ετών μέχρι και 24 ενώ σε αυτή συμμετέχουν νεαροί ελληνικής υπηκοότητας αλλά και παιδιά αλλοδαπών.

Οι πιο μεγάλοι βέβαια, είναι άτομα που έχουν κατ’ εξοχήν παραβατική συμπεριφορά, που βρίσκονται μέσα στη φυλακή για μεγάλο χρονικό διάστημα και είναι αναμεμιγμένοι με την κατοχή και χρήση ναρκωτικών ουσιών. Μάλιστα, η τελευταία φορά που η ηγετική ομάδα της συμμορίας απασχόλησε τις διωκτικές αρχές ήταν ο προ 20ημέρου ξυλοδαρμός λιμενικού υπαλλήλου που επιχείρησε να σταματήσει τη συμπλοκή ατόμων επί της Λεωφόρου Αιγαίου.

Ο τρόπος δράσης

Από τις μέχρι τώρα κινήσεις, έχουν προκύψει σημαντικά στοιχεία για τον τρόπο δράσης της «ομάδας». Όπως έχουν μέχρι σήμερα τα γεγονότα, οι γνωστοί άγνωστοι, χρησιμοποιούν ως βάση τους, το πανεπιστήμιο Αιγαίου και συγκεκριμένα το χώρο του Μιχάλειου κτίριου όπου προστατεύεται από το άσυλο.

Μία πιο προσεκτική ματιά στα γεγονότα, δείχνει ότι αυτή είναι και η αιτία που τα μέλη της «ομάδας» δρουν μόνο στο κομμάτι της προκυμαίας που εκτίνεται από το «Satva» μέχρι και τα «Goody’s», ακριβώς για να μπορούν ανά πάσα ώρα να μπουν μέσα στο Πανεπιστήμιο όπου απαγορεύεται η παρουσία και η είσοδος αστυνομικών δυνάμεων.

Έτσι λοιπόν, η ομάδα των 15, χτυπάει πάντα σε αυτό το κομμάτι της προκυμαίας, έχοντας μαζί της σιδηρογροθιές και μεταλλικά αντικείμενα προκειμένου να επιφέρει σημαντικά πλήγματα στα θύματά της και κατόπιν τρέπεται σε άτακτη φυγή με κύριο στόχο να βρεθούν λίγη ώρα αργότερα μέσα στο Πανεπιστήμιο.

Οι κινήσεις των αρχών

Το θέμα πάντως, όντας πρωτόγνωρο για τα Χιακά δεδομένα, απασχολεί έντονα τόσο τις διωκτικές όσο και τις πολιτικές αρχές.

Όπως τόνισε στο «κ», ο αστυνομικός Διευθυντής Χίου, Κ. Αφενδούλης, η έννοια της συμμορίας στη Χίο είναι ακόμα σε εμβρυακό στάδιο, ωστόσο όπως υπογράμμισε γίνονται οι κατάλληλες κινήσεις ώστε να αποφευχθεί στη Χίο, παρουσία γεγονότων της Αθήνας.

Στα πλαίσια αυτά, όπως είπε, το μοναδικό μέτρο προστασίας του Χιώτη πολίτη, είναι η αφανής αστυνόμευση από την οποία προσδοκά αποτελέσματα.

Την αγωνία τους πάντως για τα συμβάντα που έχουν ταρακουνήσει την κοινή γνώμη εκφράζουν τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, Κ. Γαννιάρης, όσο και ο δήμαρχος Π. Λαμπρινούδης, οι οποίοι μέσα στο επόμενο διάστημα θα ζητήσουν συνάντηση με τον Αστυνομικό διευθυντή Κ. Αφενδούλη για να ενημερωθούν για το συγκεκριμένο ζήτημα ενώ θα ζητήσουν τη λήψη περαιτέρω μέτρων προκειμένου να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα.

 

www.kounoupi.gr

Related posts