Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
07 Ιούν 2023
Ελλάδα

Πιερία: μαμά και κόρη πέρασαν μαζί στο Πανεπιστήμιο!

Διπλή χαρά χτύπησε χθες την “πόρτα” της οικογένειας Πίνου από το Λιτόχωρο Κατερίνης, μετά την ανακοίνωση των βάσεων των πανελλαδικών εξετάσεων από το υπουργείο Παιδείας.

Κι αυτό γιατί, η μαμά και η κόρη έμαθαν μαζί ότι εξασφάλισαν την είσοδό τους σε δύο πανεπιστημιακές σχολές!

 

Η 35χρονη μητέρα τριών παιδιών Κατερίνα Ευγενή, καθαρίστρια του δήμου Δίου- Ολύμπου, μπήκε στο Οικονομικό του πανεπιστημίου Βόλου, ενώ η 18χρονη κόρη της Μαρία Πίνου, στη Φιλοσοφική Ρεθύμνου.

 

Οι δύο γυναίκες προετοιμάζονταν σκληρά, σε όλη τη διάρκεια του προηγούμενου σχολικού έτους, για να πετύχουν το στόχο των σπουδών, που για τη μητέρα ήταν και παιδικό όνειρο, το οποίο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει νωρίς, αφού παντρεύτηκε μικρή και ήδη στα 17 της χρόνια είχε αποκτήσει το πρώτο της παιδί, τη Μαρία, με την οποία τώρα μοιράζονται την ίδια χαρά της επιτυχίας των πανελλαδικών.

 

Διάβαζε, δούλευε και… έκανε και τις δουλειές του σπιτιού!

Η διαδικασία της προετοιμασίας για τη μητέρα, όπως η ίδια αναφέρει ήταν ιδιαίτερα επίπονη και κοπιαστική, καθώς εκτός από τις υποχρεώσεις του διαβάσματος έπρεπε να προσφέρει από τις δυνάμεις της, εξίσου, στην απαιτητική δουλειά της, αλλά και στις υποχρεώσεις μίας πολύτεκνης οικογένειας.

“Περίμενα να μεγαλώσουν λίγο τα παιδιά μου για να εκπληρώσω το όνειρό μου να σπουδάσω. Αυτή θεώρησα ότι ήταν η κατάλληλη εποχή, καθώς θα μπορούσα να έχω και την βοήθεια των υπόλοιπων μελών της οικογένειας” δήλωσε η Κατερίνα Ευγενή.

 

Η 35χρονη μητέρα ολοκλήρωσε την τετράχρονη εκπαίδευση στο εσπερινό ΕΠΑΛ Κατερίνης, όπου έλαβε την ειδικότητα οικονομικού και στη συνέχεια συμμετείχε στις πανελλαδικές εξετάσεις με επιτυχία, χωρίς ποτέ να εγκαταλείψει τη δουλειά της.

Μάλιστα, εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η οικογένεια- ο οικοδόμος σύζυγος βρίσκεται σε ανεργία τα τελευταία δύο χρόνια, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης- η κόρη βοηθούσε τη μητέρα, κυρίως στα φιλολογικά, μεταφέροντάς της την εμπειρία της από τα φροντιστηριακά μαθήματα.

 

Ωστόσο, η Κατερίνα Ευγενή, εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στο εκπαιδευτικό προσωπικό και τον διευθυντή του ΕΠΑΛ, που με την προσωπική τους προσφορά βοήθησαν την ίδια και τους συμμαθητές της να πετύχουν τους στόχους τους, ακόμη και με ενισχυτικά μαθήματα το Σαββατοκύριακο, αλλά και το σύζυγό της, που μοιράστηκε το οικογενειακό βάρος.

 

Όνειρα για μια καριέρα που θα στηρίξει τον οικογενειακό προϋπολογισμό

Η Κατερίνα Ευγενή δηλώνει λάτρης των μαθηματικών και σκοπεύει να ολοκληρώσει τις σπουδές της έγκαιρα, καθώς ελπίζει ότι το πτυχίο θα της εξασφαλίσει μία μετάταξη στο δήμο, ώστε να βελτιωθούν τα οικονομικά της οικογένειας.

Η δεύτερη κόρη της ολοκλήρωσε την πρώτη τάξη του Γυμνασίου και θέλει να γίνει σεφ ενώ ο γιός της την Ε’ Δημοτικού και ονειρεύεται την ιατρική.

 

Ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου η υπόλοιπη διοίκηση του δήμου καθώς και το υπαλληλικό προσωπικό συνεχάρησαν την Κατερίνα Ευγενή, που όπως λένε, πηγαίνει από τις 6.00 το πρωί στα γραφεία τού δήμου, φροντίζοντας με συνέπεια, αγάπη και μεράκι την καθαριότητα.

Της ευχήθηκαν να έχει καλή επιτυχία και στα νέα πρόσθετα καθήκοντά της, κάνοντας πραγματικότητα έτσι, ένα όνειρο ζωής.

Related posts