Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
19 Μαΐ 2022
Ελλάδα

Νέα γραμμή θα συνδέει την Αθήνα με την Νέα Υόρκη

Το δεύτερο τρίμηνο του 2013 , δηλαδή στα μέσα Μαΐου η Ιουνίου θα ξεκινήσουν καθημερινές πτήσεις από την Αθήνα στη Νέα Υόρκη. Το περιμέναμε πώς και πώς. Να σταματήσει η ταλαιπωρία με ενδιάμεσους σταθμούς. Βέβαια δεν θα είναι η Ολυμπιακή Αεροπορία η εταιρία που θα εξυπηρετεί τους Έλληνες αλλά η Qatar Airways. Το ανακοίνωσε πρόσφατα ο CEO της Qatar Airways κ. Akbar Al Baker. Στη φωτογραφία από αριστερά προς τα δεξίά ο Αλέξανδρος Μιχαλόπουλος – Qatar Airways Commercial Manager – Ελλάδα, Κύπρος
ο Paul Johannes – Qatar Airways – Vice President – Ευρώπη
ο Ιωάννης Παράσχης – Γενικός Διευθυντής Αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος
ο Akbar Al Baker – CEO Qatar Airways
[/caption]Η Qatar Airways συμπλήρωσε οκτώ χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα. Από την Αθήνα γίνονται καθημερινά δύο πτήσεις που την συνδέουν με την Ντόχα. Και από εκεί ξεκινούν πτήσεις για 100 παγκόσμιους προορισμούς.
Η ανώτατη διοίκηση της Qatar Airways ήρθε στην Αθήνα για να τιμήσει τις διαρκώς αναπτυσσόμενες λειτουργίες της αερογραμμής στην Ελλάδα. Πριν από λίγους μήνες ο Chief Executive Officer Akbar Al Baker έδωσε υποσχέσεις και τώρα τις τήρησε. Δηλαδή να συνεχίσει την ανάπτυξη της γραμμής που συνδέει την πρωτεύουσα της Ελλάδας με την Ντόχα.

Akbar Al Baker – CEO Qatar Airways
Ιωάννης Παράσχης – Γενικός Διευθυντής Αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος
Η Αθήνα είναι κομβικό σημείο για τους 31 ευρωπαϊκούς προορισμούς που περιλαμβάνονται στο δίκτυο δρομολογίων της Qatar Airways, το οποίο ξεκίνησε αρχικά το 2005 με έξι πτήσεις την εβδομάδα. Η Qatar Airways εδώ και τρία χρόνια αύξησε τα δρομολόγια της σε δύο ημερησίως.
Ο στόχος της Qatar Airways για την Αθήνα είναι να παρέχει στους επιβάτες την κάλλιστη και μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία και να καθιερώσει την αερογραμμή ως την μία και μοναδική επιλογή των ταξιδιωτών τόσο για ταξίδια αναψυχής όσο και για επαγγελματικές μετακινήσεις.
Όταν πριν από μερικές ημέρες ήρθε στην Ελλάδα ο Al Baker συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του τύπου «Η πτήση Αθήνα – Ντόχα – είπε – έχει αναδειχθεί σε Νo 1 διηπειρωτικό προορισμό σε απόλυτο αριθμό επιβατών στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, ξεπερνώντας για πρώτη φορά στην ιστορία του αεροδρομίου τον προορισμό της Νέας Υόρκης»
Σε μία σύντομη παρουσίαση της επιτυχημένης πορείας της Qatar Airways στη διάρκεια της μόλις 15ετούς λειτουργίας της, ο Al Baker υπογράμμισε το γεγονός ότι η αερογραμμή έχει γίνει πυλώνας της οικονομικής ανάπτυξης του Qatar, απλώνοντας έτσι τα φτερά του έθνους του Qatar σε όλο τον κόσμο. Τόνισε πως η Qatar Airways θα συνεχίσει να επεκτείνει το ρόλο της ως παγκόσμιου φορέα σύνδεσης των ανθρώπων με τον κόσμο και του κόσμου με τους ανθρώπους, μέσα από το συνεχώς διευρυνόμενο δίκτυο του «νεαρού σε ηλικία» στόλου της και μέσα από τις πολυβραβευμένες πεντάστερες υπηρεσίες που προσφέρει.
Περιγράφοντας τη γραμμή της Αθήνας σαν εστία αλλά και σαν πύλη, ο Al Baker υπογράμμισε ότι «οι δεσμοί που έχουν σφυρηλατηθεί μεταξύ μας τα τελευταία οκτώ χρόνια διευρύνουν τους ορίζοντες μίας σταθερής και διαρκούς συνεργασίας μεταξύ της Qatar Airways και της Ελλάδας. Μιας συνεργασίας που ήρθε για να μείνει. Μιας συνεργασίας που βρίσκεται εδώ για να αναπτυχθεί περαιτέρω».
Σήμερα, η Qatar Airways διαθέτει ένα μοντέρνο στόλο 114 αεροσκαφών προς 121 επιχειρησιακούς και τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική, στον Ειρηνικό και στη Βόρεια και Νότια Αμερική.Ο Al Baker αναφέρθηκε στην αναπτυξιακή πολιτική της Qatar Airways παγκοσμίως, λέγοντας ότι το 2012 το χαρτοφυλάκιο των γραμμών της εταιρείας εμπλουτίστηκε με νέους προορισμούς από το Κατάρ προς τον υπόλοιπο κόσμο όπως: Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Ρουάντα, Κροατία, Ιράκ, Αυστραλία, Τανζανία, Μιανμάρ, Σερβία και Μοζαμβίκη. Ολοκληρώνοντας μια χρονιά αξιοσημείωτων επεκτάσεων η Πολωνία θα εξυπηρετείται από την Qatar Airways από τις 5 Δεκεμβρίου, ενώ η Καμπότζη και το Σικάγο, ο τέταρτος προορισμός της Qatar Airways προς τις ΗΠΑ, είναι μεταξύ των σημαντικών εξελίξεων που αναμένονται το 2013. Από τις αρχές του 2012, η Qatar Airways έχει λανσάρει 11 νέους προορισμούς: Μπακού (Αζερμπαϊτζάν), Τυφλίδα (Γεωργία), Κίγκαλι (Ρουάντα), Ζάγκρεμπ (Κροατία), Ερμπίλ (Ιράκ), Βαγδάτη (Ιράκ), Περθ (Αυστραλία), Κιλιμάντζαρο (Τανζανία), Γιαγκόν (Μιανμάρ), Μαπούτο (Μοζαμβίκη) και Βελιγράδι (Σερβία). Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, η Qatar Airways θα παρέχει τις υπηρεσίες της σε νέους προορισμούς συμπεριλαμβανομένων των Γκασσίμ, Σαουδική Αραβία (7 Ιανουαρίου 2013),Νατζάφ, Ιράκ (23 Ιανουαρίου), Πνομ Πενχ, Καμπότζη (20 Φεβρουαρίου), Σικάγο, ΗΠΑ (10 Απριλίου) και Σάλαλα, Ομάν (22 Μαϊου).
Μετά την παρουσίαση του προγράμματος , το λόγο πήρε ο κ.Γιάννης Παράσχης, Γενικός Διευθυντής του Αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, ο οποίος δήλωσε : «Η δέσμευση της Qatar επιβεβαιώνει ότι υπάρχει σημαντικό μέλλον στην Αγορά της Αθήνας και της Ελλάδας».

Related posts