Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
13 Ιούν 2021
Ελλάδα

«Μια καταπληκτική Παρασκευή» χαρακτηρίζουν την κυβερνοεπίθεσή τους οι «Anonymous»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αναφορά στη σημερινή τους κυβερνοεπίθεση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης έκαναν οι Anonymous μέσα από το λoγαριασμό τους στο Twitter @YourAnonNews.

«Αυτή η καταπληκτική Παρασκευή ξεκίνησε με την ιστοσελίδα www.ministryofjustice.gr να έχει παραμορφωθεί από τους Anonymous. Μπορεί μόνο να γίνει καλύτερα από εδώ!» έγραψαν.

Η οργάνωση χάκερς μπλόκαρε τη λειτουργία της ιστοσελίδας ανεβάζοντας κείμενο και βίντεο με σχόλιά τους για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα. «Επιλεγήκατε από τον ελληνικό λαό να πράξετε σύμφωνα με τις επιθυμίες του, αλλά αποτύχατε. Και σκοτώσατε το πιο ιερό στοιχείο που είχε η χώρα σας, που είναι η Δημοκρατία». Στη συνέχεια απειλούν με επιθέσεις παντού, ακόμα και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, εφόσον η Ελλάδα δεν εγκαταλείψει το Σύμφωνο ενάντια στην Ανταλλαγή πλαστών προϊόντων ACTA.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διερεύνηση της υπόθεσης από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Όπως υπογράμμισε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο διευθυντής, Μάνος Σφακιανάκης, περισσότερα στοιχεία για το θέμα θα είναι σε θέση να ανακοινώσουν τις επόμενες ημέρες. Η σημερινή κυβερνοεπίθεση της ομάδας Anonymous στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν είναι η πρώτη, καθώς σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο Twitter, οι ίδιοι βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις στις ιστοσελίδες του δήμου Αθηναίων και του δημάρχου, Γιώργου Καμίνη, την 1η Φεβρουαρίου.

Η ομάδα χάκερς «Anonymous» έχει τις «ρίζες» της στο φόρουμ 4chan που δημιουργήθηκε το 2003, όπου οι χρήστες μπορούν να δημοσιεύουν σχόλια και φωτογραφίες ανώνυμα, δημιουργώντας μία μαζική διαδικτυακή κοινότητα χρηστών. Με το φόρουμ αυτό γεννήθηκε μία νέα κουλτούρα. Από το 2008, οπότε δρουν οι «Anonymous», έχουν συνδεθεί με την έννοια των ακτιβιστών χάκερς (hacktivism) που δρουν συλλογικά σε διεθνές επίπεδο αναλαμβάνοντας διαμαρτυρίες και άλλες ενέργειες συχνά σε αντίποινα κατά των κινήσεων ψηφιακής αντι-πειρατείας, υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης και υπέρ της ελευθερίας ανταλλαγής πληροφοριών. Πρόσφατα το CNN χαρακτήρισε τους «Anonymous» ως έναν από τους τρεις κύριους διαδόχους του WikiLeaks. Δεν είναι γνωστό ποιοι κρύβονται πίσω από τους «Anonymous» και από ότι φαίνεται η ομάδα λειτουργεί χωρίς αρχηγούς. Σήμα κατατεθέν τους είναι οι μάσκες και μότο τους η φράση «We are Anonymous. We are legion. We do not forgive. We do not forget. Expect us» («Είμαστε οι Anonymous. Είμαστε λεγεώνα. Δεν συγχωρούμε. Δεν ξεχνάμε. Να μας περιμένετε»). Μία από τις πιο συντονισμένες κυβερνοεπιθέσεις των «Anonymous» πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2010 στις ιστοσελίδες πολυεθνικών εταιρειών και οργανισμών που θεωρήθηκαν εχθρικές προς τον ιστότοπο Wikileaks και τον ιδρυτή του. Σε αυτές συγκαταλέγονταν οι ιστοσελίδες της Mastercard, που είχε σταματήσει να δέχεται δωρεές για το Wikileaks, το Amazon, που ανακάλεσε τη χρήση των σέρβερ του και το PayPal, που επίσης σταμάτησε να δέχεται δωρεές.

Πρόσφατα οι χάκερς «Anonymous» πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη επίθεσή τους αντιδρώντας στην κίνηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να κλείσει την ιστοσελίδα διανομής αρχείων Megaupload.com. Στο στόχαστρό τους μπήκαν οι ιστοσελίδες του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, του FBI και των Ενώσεων Κινηματογραφικής Βιομηχανίας «Motion Picture Association of America» και Δισκογραφικής Βιομηχανίας «Recording Industry Association of America».

 

Related posts