Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
15 Ιούν 2021
Lifestyle

Μεθυσμένο και το κοτόπουλο, μεθυσμένο και το ρύζι

Περιγραφή

Την διαφορά σε αυτό το φαγάκι την κάνει το αλκοόλ και τα μπαχαρικά. Δεν είναι δύσκολο και δίνει μια υπέροχη γεύση στο κλασικό κοτόπουλο με ρύζι.

 

Τι χρειαζόμαστε:

300-400 γρ. κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο κομμένο σε κύβους

1 μέτριο κρεμμύδι

λίγο λάδι

1 πιπεριά κέρατο κόκκινη

1 πιπεριά κέρατο πράσινη

2 φλιτζανάκια του καφέ ρυζι σπυρωτό ή ρύζι για ρυζότο

2 καπάκια λικέρ (εγώ βάζω τεντούρα ή κάποιο άλλο γλυκό με εσπερειδοειδή)

2 καπάκια ουίσκι

λίγο τζίντζερ

λίγο μουσταρδα σε σκόνη

μια πρέζα κρόκο Κοζάνης

λίγο κάρυ

αλάτι

πιπέρι

 

Πως το κάνουμε:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες ή μπαστουνάκια, και τα κομμάτια του κοτόπουλου.

Τσιγαρίζουμε πολύ καλά και σβήνουμε με το ένα καπάκι ουίσκι και το ένα καπάκι λικέρ.

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά εκτός από τον κρόκο Κοζάνης και ένα φλυτζάνι του τσαγιού νερό και το αφήνουμε να πιεί το ζουμάκι του και να κάνει μια σαλτσούλα.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και το ρυζι και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να ξανθίνει το ρύζι και σβήνουμε με το υπόλοιπο ουισκι και το λικέρ.

Προσθέτουμε 2 φλυτζάνια τσαγιού νερό και τον κρόκο Κοζάνης και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτα περίπου.

Όταν το ρύζότο είναι έτοιμο στην τελευταία βράση ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα το κοτόπυλο και τη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δύσκολο φαγητό δεν είναι και πιστεύω οτι λίγο πολύ όλες έχουμε τα παραπάνω μπαχαρικά καθώς και τα ποτά… Καλή επιτυχία.

 

Related posts