Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
22 Ιούν 2021
Lifestyle

Μία Ελληνίδα “βασίλισσα” (της ομορφιάς) στην Αραβία

H Ελληνίδα βασίλισσα του μόνιμου μακιγιάζ ίδρυσε την πρώτη ελληνοκυπριακή κοινότητα στο Μπαχρέιν προκειμένου να βοηθήσει νέους άνεργους Ελληνες να βρουν δουλειά στα Αραβικά Εμιράτα.

 

Ο λόγος για την Ηρώ Σμιθ, τη δυναμική Βορειοελλαδίτισσα που κατάφερε να κάνει τις πριγκίπισσες της Σαουδικής Αραβίας να την παρακαλάνε για ένα ραντεβού προκειμένου να τις περιποιηθεί.

 

Η ιστορία της κυρίας Σμιθ θα μπορούσε να γίνει κάλλιστα λογοτεχνικό best seller, αφού από απλή υπάλληλος στα διυλιστήρια της Καβάλας κατάφερε να χτίσει μια ολόκληρη αυτοκρατορία ομορφιάς στο Μπαχρέιν, το Ντουμπάι και στη Σαουδική Αραβία.

 

«Δεν έχει χαθεί ακόμη η ανθρωπιά. Πιστεύω πως πρέπει να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας. Η χώρα μας περνάει μια δύσκολη φάση και όσοι μπορούμε θα πρέπει να φροντίσουμε ώστε να υποστηρίξουμε τους εργατικούς και ταλαντούχους νέους της Ελλάδας» τονίζει η κυρία Σμιθ στην «Espresso της Κυριακής».

 

Η ίδια μεγάλωσε στην Καβάλα. Κατάγεται από μικρομεσαία οικογένεια που πάντα πάλευε για το μεροκάματο. Από τα νεανικά της χρόνια δούλευε στα αμπέλια του παππού της βοηθώντας στον συντονισμό της δουλειάς των εργατών.

 

Μεγαλώνοντας κατάλαβε πως ήθελε να ασχοληθεί με την αισθητική και αποφάσισε να πάει στη Θεσσαλονίκη για να σπουδάσει: «Πάντα μου άρεσε η τελειότητα και η λεπτομέρεια. Κατάλαβα πως είχα το χάρισμα να ασχολούμαι με την ομορφιά και έτσι πήγα στο ΤΕΙ Αισθητικής στη Θεσσαλονίκη».

 

Η ζωή όμως είχε άλλα σχέδια για την Ηρώ Σμιθ: «Μόλις αποφοίτησα, διαγνώστηκε ο πατέρας μου με καρκίνο του προστάτη. Επρεπε να δουλέψω άμεσα για να βρούμε χρήματα. Εκανα αίτηση λοιπόν στα διυλιστήρια και με πήρανε για να βοηθάω τους Αμερικανούς σε διάφορες γραφειοκρατικές δουλειές. Επειτα από λίγο, πέθανε ο πατέρας μου. Ηταν πολύ δύσκολη εποχή. Δεν είχα [Ηρώ Σμιθ ήταν η πρώτη που καθιέρωσε στη Σαουδική Αραβία το μόνιμο μακιγιάζ. Με τον καιρό, οι κοσμικές κυρίες και οι πριγκίπισσες των μεγαλύτερων βασιλικών οικογενειών έγιναν οι καλύτερες πελάτισσές της.] α μυαλό για τίποτα, αλλά ο Θεός έφερε στη ζωή μου τον άντρα μου, με τον οποίο είμαστε μαζί μέχρι σήμερα. Ο σύζυγός μου είναι Αμερικανός και δούλευε στα πετρέλαια. Τον ακολούθησα όταν έπρεπε να φύγει από την Ελλάδα για τα Αραβικά Εμιράτα και έτσι εγώ σιγά-σιγά άρχισα και πάλι να ασχολούμαι με το κομμάτι της αισθητικής».

 

Η Ηρώ Σμιθ ήταν η πρώτη που καθιέρωσε στη Σαουδική Αραβία το μόνιμο μακιγιάζ. Με τον καιρό, κοσμικές κυρίες και πριγκίπισσες των μεγαλυτέρων βασιλικών οικογενειών έγιναν οι καλύτερες πελάτισσές της: «Εχω δουλέψει σκληρά στη ζωή μου, αλλά χωρίς κόπο δεν γίνεται τίποτα. Πάντα στο πλευρό μου έχω την οικογένειά μου. Ο σύζυγός μου με έχει βοηθήσει πολύ και χωρίς αυτόν δεν θα είχα την αξιολάτρευτη οικογένεια που έχω» δηλώνει με καμάρι η κυρία Σμιθ, η οποία τα τελευταία τρία χρόνια ζει στο Μπαχρέιν.

 

«Μέχρι πρότινος, ζούσαμε στη Σαουδική Αραβία, στις εγκαταστάσεις της Aramco, για την οποία εργάζεται ο σύζυγός μου. Τα τελευταία τρία χρόνια, μετακομίσαμε στο Μπαχρέιν, όπου διαπίστωσα πως, παρά το γεγονός ότι εδώ ζούνε περίπου τετρακόσιοι Ελληνοκύπριοι, δεν υπήρχε μια οργανωμένη κοινότητα και έτσι αποφάσισα να ξεκινήσω την προσπάθεια ίδρυσής της» λέει η κυρία Σμιθ και εξηγεί:

 

«Στόχος μου είναι να ενωθούμε Ελληνες, Κύπριοι και Ελληνες της διασποράς για να μπορέσουμε να μεταλαμπαδεύσουμε τον ελληνικό πολιτισμό στις αραβικές χώρες και να βοηθήσουμε όσους Ελληνες θέλουν να βρούνε δουλειά εδώ. Ειδικότητες όπως μηχανικοί, γιατροί και δάσκαλοι είναι ιδιαίτερα περιζήτητες. Οσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας στο irosmith@hotmail.com» λέει η ίδια.

 

Υψηλές αφίξεις στο Πόρτο Χέλι

 

Η κυρία Σμιθ αυτό το διάστημα βρίσκεται στην Ελλάδα, αφού στις αρχές Ιουλίου περιμένει υψηλές αφίξεις: «Τον Ιούλιο θα πα [Αμέτρητα, τα ευχαριστήρια σημειώματα προς την Ηρώ Σμιθ για τα αποτελέσματα του μόνιμου μακιγιάζ.] ντρευτεί η κόρη μου στο Πόρτο Χέλι, όπου έχουμε σπίτι αλλά και spa τα τελευταία χρόνια. Αγαπάμε πολύ την περιοχή και θέλαμε να τη γνωρίσουν και οι φίλοι μας. Ηδη έχουν επιβεβαιώσει την έλευσή τους ο μαχαραγιάς της Νταϊπούρ, ο μαχαραγιάς της Τζαϊπούρ, μέλη βασιλικών οικογενειών της Σαουδικής Αραβίας και του Ντουμπάι αλλά και αρκετοί σημαντικοί επιχειρηματίες».Espressonews.gr

Related posts